Υπογραφές για ανέγερση εργατικών κατοικιών στην Καλαμπάκα

Ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές μπορεί να χαρακτηρισθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Βύρωνα Μπουτίνα, η χθεσινή μέρα για τον δήμο Καλαμπάκας, τους δημότες, την περιοχή και τους εργαζόμενους της περιοχής.

0 251

Ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές μπορεί να χαρακτηρισθεί σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Βύρωνα Μπουτίνα, η χθεσινή μέρα για τον δήμο Καλαμπάκας, τους δημότες, την περιοχή και τους εργαζόμενους της περιοχής.

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες τόσο του εργατικού κέντρου Καλαμπάκας, όσο και του δήμου, επιτέλους το θέμα ανέγερσης εργατικών κατοικιών στην Καλαμπάκα είναι γεγονός. Οι θετικές εξελίξεις επί του θέματος προέκυψαν χθες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.
Μετά και την άρση του τελευταίου εμποδίου που ήταν σύμφωνα με τον κ. Μπουτίνα, τα συμβολαιογραφικά έξοδα χθες υπεγράφησαν οι συμβολαιογραφικές πράξεις σύμφωνα με τις οποίες ο δήμος παραχωρεί στον ΟΕΚ, δύο οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως στα οποία ο ΟΕΚ αναλαμβάνει την υποχρέωση να κατασκευάσει τις εργατικές κατοικίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στεγαστικές ανάγκες των εργαζομένων.
Αναμφίβολα η υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων δεν ήταν κάτι που προέκυψε χωρίς δυσκολίες. Όμως η αγαστή συνεργασία Δημάρχου και προέδρου Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας αλλά και στις συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις τόσο του κ. Μπουτίνα όσο και του κ. Σπυρόπουλου συνέβαλαν ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά ούτε ο δήμος ούτε το εργατικό κέντρο επιβαρύνονται με τα έξοδα συμβολαιογραφικών πράξεων, όπως ζητούσε ο ΟΕΚ που ανέρχονταν στα 5.000 ευρώ.
Να πούμε επίσης ότι ο δήμος Καλαμπάκας με την ανέγερση εργατικών κατοικιών βγαίνει από τη λίστα των πόλεων που δεν είχε εργατικές κατοικίες.
Οι εξελίξεις σίγουρα αποτελούν μια πολύ θετική εξέλιξη.
Δηλώσεις
Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας από την Αθήνα όπου βρίσκεται υπογράμμισε ότι η υπογραφή των συμβολαίων και στη συνέχεια η ανέγερση εργατικών κατοικιών αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τον δήμο, τους δημότες και τους εργαζόμενους.
«… ο δρόμος δεν ήταν εύκολος αλλά χάριν των προσπαθειών μας ξεπεράσαμε τα εμπόδια και έτσι η πόλη θα αποκτήσει πλέον εργατικές κατοικίες.
Προσωπικά αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος και θα έλεγα ευτυχής από τις εξελίξεις. Επιτέλους ο δήμος μας αποκτά εργατικές κατοικίες που σίγουρα αποτελούσε παράληψη ετών. Οι εργαζόμενοι της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι. Εμείς μέσα από τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μας κάναμε τα αυτονόητα και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν ώστε το όνειρο ετών να γίνει πραγματικότητα…».
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταξύ δημάρχου και ΟΕΚ που σηματοδοτεί την ανέγερση εργατικών κατοικιών στην Καλαμπάκα, κατέθεσε και ο πρώην πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καλαμπάκας κ. Δημ. Σπυρόπουλος, επί προεδρίας του οποίου κατατέθηκε η πρόταση προς τον ΟΕΚ.
«… ευοδώθηκαν οι πολύχρονες προσπάθειές και γι’ αυτό προσωπικά είμαι ευτυχής…», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του νυν προέδρου του εργατικού κέντρου κ. Χρ. Σινάνη.

Η ΕΡΕΥΝΑ 12 Σεπτεμβρίου 2007, αρ. φύλλου 14711,   σελίδα 15   

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.