Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός: «Κανένα ζώο δεν πρέπει να ζει στο δρόμο» – Πάνω από 2 εκατ. ευρώ στο Δήμο Λαμιέων για το Διαδημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων

0 338

Το ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός – «Πρόκειται για μία ουσιαστική εξέλιξη η οποία έρχεται να απαντήσει σε ένα μείζον θέμα των τοπικών κοινωνιών» δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος.

Το Διαδημοτικό Καταφύγιο αδέσποτων ζώων Λαμιέων ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων, με τη συμμετοχή 7 Δήμων συνολικά (όλοι Δήμοι της Φθιώτιδας εκτός Λοκρών και ο Δήμος Καρπενησίου), για τη δημιουργία του Πάρκου Ζωοφιλίας, το οποίο περιλαμβάνει και το διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων με δυναμικότητα 300 θέσεων.

Πρόκειται για την ουσιαστική και σύγχρονη απάντηση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, τόσο στη Λαμία, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο εντάχθηκε στο «Φιλόδημος ΙΙ» και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης άναψε το πράσινο φως με το σύνθημα: “Κανένα #ζώο δεν πρέπει να ζει στο δρόμο“, όπως αναφέρει στην αναρτησή του ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος αναφέρει:

Στηρίζοντας τα #αδέσποτα ζώα συντροφιάς που έχουν την ανάγκη μας για να επιβιώσουν συμφωνήσαμε να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» του Υπουργείου Εσωτερικών :
1. Το έργο κατασκευής Διαδημοτικού Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο Λαμιέων συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ καθώς και
2. Το έργο κατασκευής Α΄ φάσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου ΄Εδεσσας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 368.750 ευρώ

πηγή: lamiareport.gr

 

Αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Τους χρωστάμε αγάπη, φροντίδα και προστασία .

Χτες συνάντησα το φίλο μου τον Γκίσμο. Είναι…

Δημοσιεύτηκε από Σπήλιος Λιβανός στις Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.