Βρετανία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer- Μαζικοί εμβολιασμοί την επόμενη εβδομάδα

0 265

Έγκριση για χρήση στη Βρετανία έλαβε σήμερα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιριών Pfizer και BioNTech. Η χορήγησή του εμβολίου που έχει αποτελεσματικότητα 95% θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο γίνεται η πρώτη χώρα της Δύσης που εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Μετά την έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες. Οι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμα και την προσεχή Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Guardian, τα νοσοκομεία στην Αγγλία έλαβαν ήδη εντολή να ετοιμάζονται για παραλαβές περίπου στις 7 με 9 Δεκεμβρίου. Το προσωπικό θα εμβολιαστεί πρώτο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, το οποίο γίνεται σε δύο δόσεις.

Αν και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αυτός που θα έδινε την έγκριση στο εμβόλιο ως το τέλος της μετάβασης στο Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας της χώρας έχει την εξουσία να εγκρίνει προσωρινά προϊόντα, σε περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης του κοινού.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.