Πέτσας: Παράταση του Lockdown – Σύντομα θα ανοίξουν τα κομμωτήρια

0 520

Τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα, έως τις 14 Δεκεμβρίου, θα παραταθεί το lockdown.

Αυτό προανήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Mega, λέγοντας πως «απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου».

Ο ίδιος τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση είναι βελτιωμένη: «Υπάρχουν θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών. Την ίδια στιγμή αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών».

«Τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου ο εμβολιασμός»

Ο κ. Πέτσας είπε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό έως το τέλος Ιουνίου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι o ελληνικός πληθυσμός θα ξεκινήσει να εμβολιάζεται τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει και εκστρατεία ενημέρωσης για να πειστούν οι πολίτες.

Αναφορικά με τις τιμές των μοριακών τεστ και των rapid test, ξεκαθάρισε πως θα είναι «ταβάνι» τα 40 ευρώ και τα 10 ευρώ αντίστοιχα.

Ανοίγουν σύντομα τα κομμωτήρια

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει σταδιακά, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν τα καταστήματα. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις ούτε και για τα σχολεία.

«Ας περιμένουμε τις ανακοινώσεις, που θα γίνουν στο τέλος της εβδομάδας», τόνισε με νόημα, δείχνοντας έτσι το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσoτάκη που αναμένεται την Παρασκευή.

Σημείωσε πως τα κομμωτήρια θα ανοίξουν σύντομα, επισημαίνοντας πως «θα ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα γιατί έχει να κάνει και με την ψυχολογία». Απέφυγε, όμως, να μιλήσει με συγκεκριμένες ημερομηνίες.

«Δε θα γίνουν Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων»

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εισήγηση των ειδικών για Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων, δηλαδή να είναι πιο χαλαρά τα μέτρα σε περιοχές με χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των φοιτητών, που θα σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτή που είναι η οικογένειά τους. Όπως είπε, θα υπάρξει πρόβλεψη, όπως και στο πρώτο lockdown, για να μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες περιφέρειες ή νομούς.

star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.