Βλιώρας Σωτήρης: Το να σιωπούμε… μας κάνει συνένοχους

1 866

Με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν τελευταία από Κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και πολλούς άλλους, σχετικά με το θέμα των εμβολίων Covid-19 για το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, είμαι υποχρεωμένος να μη σιωπήσω.

Είπαν λοιπόν ότι το Κ.Υ. Πύλης ήταν πιο έτοιμο από το Κ.Υ. Καλαμπάκας!

Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο και μέσα σε λίγες μέρες να λένε ότι τώρα είναι έτοιμο;

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν!!

Καμία μονάδα υγείας δεν ήταν έτοιμη για τη διαδικασία ενός μαζικού εμβολιασμού πριν λίγους μήνες, άρα ήταν καθαρά θέμα επιλογής.

Ο εμβολιασμός  κατά του Covid -19  αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο εμβόλιο, διότι είναι ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί ο ιός και σταδιακά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Στον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε η πρόβλεψη να λειτουργήσουν τέσσερα εμβολιαστικά Κέντρα στο Δήμο Μετεώρων. Τελικά δε λειτουργεί κανένα! Γιατί άραγε;

Ερωτώ λοιπόν:

Η άποψη πως με γνώμονα τη διαθεσιμότητα των εμβολίων θα αναπτύσσονται στη συνέχεια επιπλέον εμβολιαστικά Κέντρα δεν στέκει διότι, το ερώτημα που βασανίζει σύσσωμη την κοινωνία του Δήμου Μετεώρων είναι: Πώς και με ποια κριτήρια επιλέχτηκε το Κ.Υ. Πύλης εις βάρος του Κ.Υ. Καλαμπάκας;

 

Αγαπητοί κύριοι,

Αν η επιλογή γινόταν με αντικειμενικά κριτήρια, η αιτιολογία που δόθηκε δεν στέκει σ’ αυτή την ολοφάνερη αδικία. Και αυτό γιατί:

α) Το Κ.Υ Καλαμπάκας εξυπηρετεί έναν μόνιμο πληθυσμό της τάξης των 32.000 κατοίκων.

β) Είναι ένας κατ’εξοχήν τουριστικός Δήμος με σύμβολο τα Μετέωρα, δεχόμενος εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως οι οποίοι αυξάνουν αυτή την αναγκαιότητα.

γ) Ανήκει- ως προς την έκταση του – στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας μας και,

δ) Το Κ/Υ Καλαμπάκας υπερτερεί σε όλους τους τομείς (γιατρούς, νοσηλευτές, υπηρεσίες, αριθμό επισκεπτών).

 

Αγαπητοί μου συνδημότες,

Με δεδομένο ότι το Κ.Υ. Καλαμπάκας ήταν πανέτοιμο, εφόσον βεβαίως υπήρχε η ανάλογη τροφοδοσία σε εμβόλια και ψυγεία- να φέρει σε πέρας την αποστολή του ως εμβολιαστικό Κέντρο, επιλέχθηκε τελικά το Κ.Υ Πύλης!

Υπηρέτησα στο Κ.Υ Καλαμπάκας επί δεκαετίες απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκα και ως εκ τούτου, γνωρίζω πολύ καλά και είμαι σε θέση να το επιβεβαιώσω λέγοντας ότι:

‘’Το πρόβλημα είναι κάπου αλλού’’, γι αυτό και εγώ προσωπικά, δεν εξεπλάγην, γατί γνωρίζω ότι πολιτικά πάντα υπερτερούσε η Πύλη, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνούσε.

Τώρα μπορείτε αγαπητοί μου, να βγάλετε τα συμπεράσματα σας…

 

Ο Συνεργάτης του Δημάρχου του Δήμου Μετεώρων

Βλιώρας Σωτήριος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. ΝΤΙΝΟΣ Αρχοντης λέει

    Τεράστιες οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής. Για μια ακόμη φορά παρακολουθούν τις εξελίξεις ως απλοί θεατές ανήμποροι να αντιδράσουν!!
    Η πιθανή λειτουργία την επόμενη εβδομάδα θα είναι προϊόν παρεμβάσεων άλλων παραγόντων.
    Αυτοί ” περί άλλων τυρβαζουν “

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr