Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: «Ανακαλύπτω τα Υλικά και τον Ήχο της Γλώσσας Μου»

0 343

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δράση “Ανακαλύπτω τα Υλικά και τον Ήχο της Γλώσσας Μου” στη Βιβλιοθήκη. Περισσότερα από 40 παιδιά άκουσαν τους ήχους με τους οποίους προφέρονται τα γράμματα της αλφαβήτου, έπαιξαν με αυτά και χρησιμοποιώντας τα δημιούργησαν λέξεις με αποτέλεσμα να ξαναγνωρίσουν την ελληνική γλώσσα με ένα καινούριο και πρωτότυπο τρόπο.

Αρχικά, τα παιδιά επανέλαβαν τους ήχους που κάνουν τα γράμματα όταν προφέρονται και χρησιμοποιώντας το καθένα από αυτά έφτιαξαν λέξεις. Στη συνέχεια από τις λέξεις που δημιούργησαν βρήκαν και τις αντίθετες και συγγενικές έννοιες τους.

Ακολούθησε ένα παιχνίδι παντομίμας και μετέπειτα πραγματοποιήθηκε ανάγνωση ποιημάτων, από τα οποία τα παιδιά εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν τα δικά τους ποιήματα, με σκοπό να έλθουν σε επαφή με τη ρυθμικότητα της ελληνικής γλώσσας.

Τέλος, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ακτίνες, έπαιξαν με τα γράμματα του αλφάβητου και αφέθηκαν να δημιουργήσουν ζωγραφιές υπό τον ήχο της αφήγησης της ιστορίας O Πέτρος και ο Λύκος.

 

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.