Βιβλιοδρομίες από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

Μια σπουδαία εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου οργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας την περασμένη Κυρικαή το απόγευμα στον χώρο του σχολείου. 

0 243

Μια σπουδαία εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου οργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας την περασμένη Κυρικαή το απόγευμα στον χώρο του σχολείου. 

Μια σπουδαία εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου οργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας την περασμένη Κυρικαή το απόγευμα στον χώρο του σχολείου. Στις Βιβλιοδρομίες 2011 που οργάνωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας τα παιδιά καλούνταν να διαγωνισθούν ατομικά ή ομαδικά.

Κάθε Βιβλιοδρόμος που θα αποφάσισε να συμμετάσχει ατομικά στο διαγωνισμό θα επρέπε να διαβάσει το βιβλίο που έχει οριστεί για την τάξη στην οποία φοιτά. Στην περίπτωση που οι μαθητές συγκροτούσαν ομάδα, οι ερωτήσεις θα απευθύνονταν σε όλα τα μέλη της ομάδας, που θα είχαν την δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού. Για να είναι αποτελεσματική η συνεργασία των μελών της ομάδας, καλό ήταν τα μέλη της να έχουν διαβάσει το βιβλίο.

Οι Βιβλιοδρόμοι θα κλήθηκαν να απαντήσουν γραπτά σε ερωτήσεις σχετικές με το βιβλίο που διάβασαν. Οι ερωτήσεις απέβλεπαν στην κατανόηση του περιεχομένου του βιβλίου αλλά και στη διευκόλυνση της δημιουργικής πρόσληψης των κειμενικών στοιχείων.

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένη τάξη οι μαθητές  μπόρεσαν να διαγωνισθούν στην κατασκευή αφίσας με θέμα την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού βιβλίου. Η καλύτερη που επιλέχθηκε θα εκπροσωπεί το 3° Δημοτικό Σχολείο για το έτος 2011.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Το παιδικό Βιβλίο στο Ολοήμερο Σχολείο» με εισηγήτρια την κα Μαρία Πετρίδη.
Στην συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από μαθητές του σχολείου σε ανθρώπους της πόλης Καλαμπάκας που διακρίθηκαν για τη συγγραφική τους δράση.

Τιμήθηκαν οι κάτωθι συγγραφείς:

Αλμπάνη Στέλλα, Αλεξιάδης Κώστας, Αποστολακόπουλος Γρηγόριος, Δριτσέλης Κώστας, Θανασούλας Στέφανος, Καρασίμος Παναγιώτης, Κατσικάς – Σταγέας Γρηγόριος, Κυρίτσης Χρήστος, Παπανικολάου Δημήτριος, Παρώνη Χαρούλα, Τσαγκαρσούλης Αθανάσιος. 
Κάποια βραβεία δόθηκαν σε συγγενικά πρόσωπα των Συγγραφέων.

3o_Dimotiko_12

3o_13

3o_Dimotiko_14

3o_Dimotiko_vravefsi

IMG_3353

IMG_3358

IMG_3365

IMG_3378

IMG_3402

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.