Βασίλης Παππάς: Έπεα Πτερόεντα ή λόγια του αέρα με τρύπες

Την Πέμπτη από τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, Ράδιο Σταγών, ( σε πρωϊνή εκπομπή ) παρακολουθήσαμε ένα θεατρικό μονόπρακτο του παραλόγου.

0 270

Την Πέμπτη από τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, Ράδιο Σταγών, ( σε πρωϊνή εκπομπή ) παρακολουθήσαμε ένα θεατρικό μονόπρακτο του παραλόγου.

Την Πέμπτη από τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, Ράδιο Σταγών, ( σε πρωϊνή εκπομπή ) παρακολουθήσαμε ένα θεατρικό μονόπρακτο του παραλόγου.

Πολίτες αυτής της πόλης διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το σίριαλ της «τρύπας» του Λυκείου Καλαμπάκας. Κατά δήλωση του πρώτου πολίτη του Δήμου στον Αγιασμό του Σεπτέμβρη, η σχολική Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα πραγματοποιούνταν στην νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Το μόνο που μπορούμε να στολίσουμε για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι τα σίδερα του φέροντος οργανισμού του μελλούμενου κτηρίου. Ο δήμαρχος δε, ανακάλυψε και τους πιθανούς πολιτικούς του αντιπάλους, σε ομάδα καθηγητών, οι οποίοι χειραγωγούν τους μαθητές, με φόντο τις εκλογές. Ξεχνά όμως να πει ότι σε αυτή την ομάδα των καθηγητών (προς τιμήν του) εμπιστεύθηκε τη μάθηση των παιδιών του, αν και είχε και άλλες ιδιωτικού χαρακτήρα επιλογές.

Άλλος δημόσιος λειτουργός της εκπαίδευσης, πράγματι με όνειρα για το σχολείο, τα έβαλε επίσης με ομάδα καθηγητών, αλλά δεν είπε λέξη για τους μηχανικούς εκτέλεσης του έργου που δεν είχαν στοιχειωδώς μια μελέτη για τη στατικότητα και συνοχή του υπεδάφους και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου. Και όμως (τα πρακτικά υπάρχουν), όλοι συναίνεσαν με το έργο. Οι τυχών αντιρρήσεις αναφέρονταν στη βάσιμη δυσπιστία για την πορεία εκτέλεσης του έργου μια και στην Ελλάδα ζούμε και όχι στη Γερμανία!

Τρίτος λειτουργός (αντιπεριφερειάρχης) επαίρεται για το νέο ποσό (250000) «ψωροχιλιάδες» ευρώ για το τοιχίο αντιστήριξης του σχολείου. Μάλλον τα έβαλε από την τσέπη του, ως νέος τοπικός ευεργέτης. Καταγγελίες λοιπόν ένθεν κακείθεν, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει. Τρύπα στα μυαλά (αυτό δεν μας αφορά) και τρύπα στο σχολείο (αυτό μας αφορά).

Τέλος αλήθεια τι έφταιγε το γερμένο κυπαρίσσι που με τόση ευκολία ξεπάστρεψαν; Φαίνεται απεύχονταν το στολισμό του ως χριστουγεννιάτικου δένδρου για να μην τους θυμίζει την αόρατη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των υποσχέσεων και των κομπασμών.

Βασίλειος Παππάς – Εκπαιδευτικός Λυκείου Καλαμπάκας


Ακολουθεί απάντηση του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου στα γραφόμενα του κ. Παππά

Συνέχεια του «Θεατρικού Μονόπρακτου» που παρακολουθήσαμε στην εκπομπή του Ράδιο Σταγών.

sakellariou IMG 8759Κύριε Παππά, κατά δήλωση μου, που ίσως ερμηνεύσατε λάθος, μέχρι τα Χριστούγεννα , μίλησα για τον αύλειο χώρο του σχολείου. Ναι και δίνουμε αγώνα για να προφυλάξουμε και να δώσουμε στα παιδιά μας τον χώρο τους.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι ο Δήμαρχος είναι ΝΤΟΠΙΟΣ και πονάει πολύ περισσότερο αυτό το σχολείο, όπου εκεί φοίτησε και πήρε τα εφόδια για να συνεχίσει και είναι περήφανος γι΄αυτό.

Μιλάτε για πολιτικούς αντιπάλους, που βλέπω σε ομάδα καθηγητών. Οταν όμως προκαλούμαι, οφείλω να απαντήσω. Λυπάμαι που δεν γνωρίζετε καλά την κοινωνία μας. Το έχω τονίσει άπειρες φορές, ότι το αξίωμα του Δημάρχου, που οι πολίτες αυτού του Δήμου μου εμπιστεύτηκαν,

δεν το έχω για επάγγελμα, ήρθα μόνο να δώσω ένα αγώνα για τον τόπο που με γέννησε και τον αγαπώ και οι πολίτες είναι εκείνοι που θα κρίνουν αν συνεχίσω ή όχι. Αρα αγαπητέ δεν βλέπω πουθενά αντιπάλους, γιατί αν όλοι μας είχαμε αντιληφθεί τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας, όλοι θα έπρεπε να γίνουμε μια γροθιά και να αγωνιζόμαστε.

Όμως ως γονιός και ως πολίτης, έχω την απαίτηση από τους εκπαιδευτικούς, όταν τα παιδιά μας ,(που είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΡΙΤΕΣ, όταν έχουν την αληθινή και πραγματική πληροφόρηση), προβαίνουν σε κάποιες κινήσεις,

να τα συμβουλεύουν και όχι να μένουν απαθείς.

Οσο για την ομάδα των καθηγητών που αναφέρετε , ναι τους εμπιστεύτηκα και δεν το μετανιώνω, γιατί στο Λύκειο Καλαμπάκας υπάρχουν αξιόλογοι Εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί όμως εμπιστεύονται αυτή την ομάδα των εκπαιδευτικών ή κάνουν άλλες επιλογές ιδιωτικού χαρακτήρα.

Τέλος με απλά λόγια, θέλω να σας πώ ότι θα σεβόμουν, όλα αυτά που λέτε, αν έβλεπα την αντίδραση αυτή από την αρχή, όταν ο Σύλλογός σας πήρε την απόφαση αυτή , και σε αυτήν στηρίχτηκε η τότε Δημοτική αρχή και ψήφισε ομόφωνα την υλοποίηση του έργου.

Την πορεία αυτού του έργου φυσικά δεν μπορούσε κανείς να την προβλέψει, αλλά η ουσία τώρα είναι, να προχωρήσουμε όσο γίνεται καλύτερα και ταχύτερα και σας διαβεβαιώ, ότι σ΄αυτήν την κατεύθυνση, παλεύουμε γιατί πρώτοι εμείς της Δημοτικής αρχής θέλουμε να διασφαλίσουμε την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία του σχολείου.

Ο αγώνας μας για αυτήν την πόλη είναι κάθε μέρα , από το πρωί μέχρι το βράδυ και τα απογεύματα, που ίσως μερικοί δεν έχετε τον χρόνο ή δεν επιθυμείτε να μας παρακολουθήσετε, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλες δραστηριότητες.

Αυτά κ. Παππά , κι έτσι απλά, θα ήθελα να σας καλέσω επίσημα, όλους τους εκπαιδευτικούς, σε έναν ΔΙΑΛΟΓΟ και σε έναν ΑΓΩΝΑ για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και να μην αναλωνόμαστε σε σχολιασμούς (όπως τρύπα στα μυαλά) που δεν σας τιμούν και απαντήσεις (όπως αυτή) που δεν μας οδηγούν πουθενά, γι΄αυτό και δεν θα ήθελα να συνεχίσω τέτοιου είδους επικοινωνία.

Δημήτριος Σακελλαρίου

Δήμαρχος Καλαμπάκας

{jcomments lock}


Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.