Τσιόδρας για κορονοϊό: Είναι πιθανή μία νέα μετάλλαξη – Αποφύγαμε 39.000 θανάτους με τον εμβολιασμό

0 625

«Περίπου 39.000 άνθρωποι έχουν σωθεί στην Ελλάδα χάρη στον εμβολιασμό ενάντια στον κορονοϊού ενώ οι τρεις δόσεις έχουν σαφώς υψηλότερο αποτέλεσμα σε σχέση με τις δύο δόσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έναρξη των εργασιών του 21ου Πανελληνίου Συνεδρίου Λοιμώξεων που πραγματοποιεί από την Πέμπτη 5  έως και την Κυριακή 8 Μαΐου η Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή «η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και στην Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της εποχής, θα μας βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο».

Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί – Είναι πιθανή μία νέα μετάλλαξη

 

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι «το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Ωστόσο, κατά τον κ. Τσιόδρα η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. «Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων», τόνισε.

Σύψας: Σαρώνουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Εκτενής αναφορά στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που αποτελούν το επόμενο μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, έγινε από τον καθηγητή Νικόλαο Σύψα.

Οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος έφυγαν από τα καθήκοντά τους και ασχολήθηκαν μόνο με την Covid-19. Η επιτήρηση χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ένα σημαντικό κομμάτι των θανάτων οφείλεται στο πρόβλημα αυτό υποστήριξε. Και συνέχισε

Τα πολυανθεκτικά μικρόβια θα παραμείνουν. Το πρώτο αίτιο θανάτου θα είναι λοιμώξεις από πολυανθεκτικά μικρόβια. Τα επόμενα πρωτοσέλιδα θα γραφτούν γι’ αυτό. Κλεμψιάλα είναι στα νοσοκομεία μας και σκοτώνουν κόσμο. Τόνισε δε πως είναι βέβαιο πως ποσοστό θανάτων στους νοσηλευόμενους με Covid-19 οφείλεται στα πολύανθεκτικά μικρόβια από τα οποία μολύνθηκαν.

Καταλήγοντας είπε ότι Επιτροπή του συστήματος υγείας της Βρετανίας προβλέπει ότι το 2050 το πρώτο αίτιο θανάτου παγκοσμίως θα είναι οι λοιμώξεις που προκαλούν τα πολύανθεκτικά μικρόβια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr