Τρίκαλα: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον κλαρινίστα Σωτ. Σγούρο

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ο επιστήθιος φίλος του Σ. Σγουρου,

0 377

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ο επιστήθιος φίλος του Σ. Σγουρου,

Το απόγευμα της Παρασκευής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, ο επιστήθιος φίλος του Σ. Σγουρου,  ο Γιώργος Γιαννίτσης οραματίστηκε ένα αφιέρωμα μνήμης,για τα 7 χρόνια απουσίας του, σε ένα από τα πιο λαμπρά ονόματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής,και μαζί με τον Σ.Γοργογέτα επιμελήθηκαν την όμορφη εκδήλωση που παρουσίασε η κ.Λέλα Κατεχάκη.

Στο κατάμεστο Πνευματικό κέντρο παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, οι φίλοι οργανοπαίχτες και μαθητές συνεχιστές του έργου του,όπως ο Γιώργος Κολτσίδας επαγγελματίας σήμερα παραδοσιακός κλαρινίστας, ο συνεργάτης του Σαρακατσάνος παραδοσιακός τραγουδιστής, Σταύρος Μπόνιας που ήρθε στα Τρίκαλα ειδικά για την εκδήλωση , ο Κώστας Μπατατόλης ,ο Σωτήρης Τόγελος ,ο Κ.Αναστασίου,Γιάννης Σούλτης ,Κώστας Παπαδημητρίου.

«Ο ερευνητής-συγγραφέας και παραδοσιακός τραγουδιστής, Σωτήρης Γοργογέτας – μαζί με τον Σωτήρη Σγούρο έσωσαν από την λήθη (μέσα από μνήμες γιαγιάδων και παππούδων) περισσότερα από 300 παραδοσιακά τραγούδια του Ασπροποτάμου – έχει επιμεληθεί τα ντοκιμαντέρ και τα βίντεο που αφορούν στην ζωή και το έργο του Σωτήρη Σγούρου.» Λέλα Κατεχάκη.

ideesmag.gr

 

 unnamed3unnamed4unnamed5unnamed6unnamed7unnamed8

Σ. Σγούρου :Σας ευχαριστώ που τιμήσατε τον σύζυγο μου ,ήταν καλός σύζυγος ,πατέρας και επαγγελματίας , ήμουν τυχερή που ήμουν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.