Τρίκαλα: Παρουσίαση βιβλίου με θέμα το μπούλινγκ « Ζαφειρένια η κόρη του πυροσβέστη » την Παρασκευή

0 409

Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικά : school bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών με στόχο να προκληθεί πόνος ή αναστάτωση.

Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας εδώ και κάποια χρόνια.

Η πρόληψη ισοδυναμεί με ένα τόνο αμφίβολης θεραπείας γι αυτό θα πρέπει να προβάλλεται το θέμα του σχολικού εκφοβισμού από τις πρώτες κιόλας τάξεις στο σχολείο. Τα παιδιά στην ηλικία αυτή πρέπει να καταλάβουν πόσο πλήττει η βία και ποιος ο καλύτερος τρόπος να παραδειγματιστούν πέρα από ένα παραμύθι.

Η Ζαφειρένια είναι ένα κορίτσι που υπόκειται σε σχολικό εκφοβισμό και δε μιλάει σε κανένα γι αυτό. Δάσκαλοι και γονείς αγνοούν τι συμβαίνει. Πως θα χειριστεί η Ζαφειρένια τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει στο σχολείο; Θα έχει το παραμύθι μας ωραίο τέλος; Ίσως.

Όμως η ζωή του παιδιού δεν είναι παραμύθι γι αυτό αν είσαι μια μικρή Ζαφειρένια και βρίσκεις κοινά σημεία με την ηρωίδα πέστο στους γονείς ή στη δασκάλα σου, γιατί τα παραμύθια δεν έχουν πάντα ωραίο τέλος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.