Το πρόγραμμα λειτουργιών του Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου

0 523

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος

Την Κυριακή των Βαΐων το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου  Οξυνείας.

Το βράδυ στις 7.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Ασπρροκκλησιάς.

Την Μ. Δευτέρα στις 7.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στην Ι. Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σταγιάδων.

Την Μ. Τρίτη στις 7.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Θεόπετρας.

Την Μ. Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 6.00 μ.μ., θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων.

Στις 7.30 μ.μ.,, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου στον ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου Σαρακίνας.

Την Μ. Πέμπτη το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ι. Ναό Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας.

Κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου, στις 7 μ.μ., θα χοροστατήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Μ. Παρασκευή το πρωί στις 8 π.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού της  Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Το απόγευμα στις 7 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας και εν συνεχεία θα προστεί της λιτανείας του Επιταφίου στην κεντρική πλατεία της πόλεως.

Το Μ. Σάββατο το πρωί, θα τελέσει την θεία Λειτουργία (πρώτη Ανάσταση) στον ενοριακό Ι. Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου Παναγίας.

Τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, θα τελέσει την ακολουθία της Αναστάσεως και την θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 6.30 μ.μ., θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Η ένδυση του Αρχιερέως θα γίνει στην αίθουσα των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως και κατόπιν, Κλήρος και Λαός θα κατευθυνθούν προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου θα τελεσθεί ο Εσπερινός της Αγάπης και θα αναγνωσθεί το Ιερό Ευαγγέλιο σε διάφορες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα πασχάλια αυγά στους πιστούς.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου το πρωί, εορτή του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον εορτάζοντα  ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Χρυσομηλιάς.

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στην εορτάζουσα Ι. Μονή Μεγάλου Μετεώρου, επί τη εορτή των Κτιτόρων της Μονής.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού και θα κηρύξει τον θείο λόγο στο εορτάζον Ι. Μετόχι της Δούπιανης.

 Την Παρασκευή της Διακαινησίμου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου και την Κυριακή του Θωμά, ευγενώς προσκληθείς εκ του Σεβ. Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης, θα μεταβεί στην πόλη των Σερρών, όπου θα συμμετάσχει στις λατρευτικές εορταστικές συνάξεις επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου μάρτυρος Νικήτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr