Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμπάκα

Από την Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης ΜΑΡΤΊΟΥ 1821 και έχει ως εξής:

0 117

Από την Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης ΜΑΡΤΊΟΥ 1821 και έχει ως εξής:

Από την Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης ΜΑΡΤΊΟΥ 1821 και έχει ως εξής:

23η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 – Ημέρα Παρασκευή

Γενικός σημαιοστολισμός από την 08:00. των Δημοσίων, των Δημοτικών, Ιδιωτικών Κο Ν.ΓΙ.Δ.Δ, των Τραπεζών και κατοικιών μέχρι την δύση του ηλίου της 25η Μαρτίου 2012.

24η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 – Ημέρα Σάββατο

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2012.

Ομιλίες στα Σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, για την Ιστορική σημασία της Εθνικής Επετείου

ΏΡΑ 11:00 : Κατάθεση στεφάνων των μαθητών και μαθητριών, όλων των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, στο ΗΡΩΟ της πόλης, στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ, παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας.

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 – Ημέρα Κυριακή

ΩΡΑ 08:00: Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στην πλατεία Δημαρχείου.

ΩΡΑ 10:30: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ.

Προσέλευση επισήμων στην Δοξολογία, μέχρι ΩΡΑ 10:15

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας, με ομιλήτρια την κ. Μαρία Ιωάννου Καθηγήτρια Φιλόλογος του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας.

ΩΡΑ 11:00 : Επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ.κ Σεραφείμ και κατάθεση στεφάνων στο ΗΡΩΟ των πεσόντων.

Μετά την κατάθεση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη υπέρ Πατρίδος πεσόντων και χορωδία μαθητών θα ψάλλει τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

ΩΡΑ 12:00 : Παρέλαση μαθητών & μαθητριών όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης και των προσκόπων στον χώρο της πλατείας Δημαρχείου.

Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση των τοπικών αρχών και των κατοίκων του Δήμου στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Τα σχετικά της Ιεροτελεστίας θα ρυθμιστούν από την Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετέωρων και της Τάξεως από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.

Δοξολογίες και παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τ/Κ του Δήμο Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Ομιλητές ορίζονται στις Τ/Κ οι Διευθυντές των Σχολείων.

Όσοι Σύλλογοι και Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια, καλούνται να το δηλώσουν στον Τελετάρχη του Δήμου, μέχρι τις 14:30 της 23ης Μαρτίου 2012 και στο τηλέφωνο 2432350216.

ΩΡΑ 17:00 – Παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, από Μαθητές & Μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Καλαμπάκας, στην πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Τελετάρχης έχει ορισθεί ο Δημοτικός Υπάλληλος ΘΩΜΑΣ ΚΩΝ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.