Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Welcome to Knowledge» της Πέννυς Καλογήρου-Λαγούδη στην 1η Πανελλαδική Δράση Βιωματικής Εκπαίδευσης – PHOTOS
120 Κέντρα Ξένων Γλωσσών. 120 διαφορετικά σημεία πολιτισμού και συνάθροισης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.
120 Κέντρα Ξένων Γλωσσών. 120 διαφορετικά σημεία πολιτισμού και συνάθροισης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.
120 Κέντρα Ξένων Γλωσσών. 120 διαφορετικά σημεία πολιτισμού και συνάθροισης των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.
Εκατοντάδες μαθητές Αγγλικών «μαθαίνουν μέσα από το βίωμα» στην 1η Πανελλαδική Δράση Βιωματικής Εκπαίδευσης- Experiential School Project με βασικό θεματικό άξονα “Your Thoughts On Greece”.
Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών “Welcome to Knowledge”, της Πέννυς Καλογήρου-Λαγούδη, πρωτοπόρο όπως πάντα σε δράσεις που αφορούν στην ουσιαστική εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας, ήταν εκείνος ο εκπαιδευτικός φορέας που έφερε τη Βιωματική Δράση στην περιοχή μας.
Στον πυρήνα του εκπαιδευτικού μας οράματος βρίσκεται η προώθηση της βιωματικής, συνεργατικής και διερευνητικής μάθησης, έτσι, δεν θα μπορούσαμε παρά να ανταποκριθούμε άμεσα στην εκπαιδευτική πρόκληση: οι μαθητές μας, γεμάτοι φιλόξενη διάθεση και κίνητρο για γλωσσική αλληλεπίδραση, βρέθηκαν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στα απαράμιλλης ομορφιάς ηλιόλουστα Μετέωρα πανέτοιμοι να επικοινωνήσουν στα Αγγλικά με τους επισκέπτες.
Οι διάλογοι ξεκινούσαν με αφορμή τα ερωτηματολόγια που είχαν οργανώσει οι μαθητές κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο του project και αφορούσαν γνώσεις, γνώμες και τον βαθμό πολιτιστικής εξοικείωσης των επισκεπτών με την κουλτούρα του ελληνικού χώρου και σταδιακά εξελίσσονταν σε συναρπαστικές συζητήσεις όπου ανταλλάχθηκαν εποικοδομητικές απόψεις για ποικίλα ζητήματα.
Τα διάφορα «πηγαδάκια» ανατροφοδοτούνταν συνεχώς και τα παιδιά μας αφενός συνέλεξαν άφθονο γλωσσικό input κι αφετέρου επεξεργάστηκαν στρατηγικές αφήγησης κι εξιστόρησης σε επικοινωνιακές καταστάσεις της πραγματικής ζωής σε αγγλόφωνο πλαίσιο.
Γνωρίζουμε πως η μάθηση γίνεται αποτελεσματική μόνο όταν ο μαθητής αποκτά την επιθυμία να απορροφήσει τη γνώση. Υποστηρίζουμε ότι τα εργαλεία της γλωσσικής ευχέρειας του σήμερα θα χτίσουν τις γέφυρες της διαπολιτισμικής κατανόησης του αύριο. Don’t just speak English, feel it!
Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές που συμμετείχαν στο project, την εμπνεύστρια του εγχειρήματος, Ειρήνη Στρούμπα- Ξανθέα, τα φροντιστήρια Μαρίτας Τάχου και Κων/νας Μπαμπάνη για τη συνεργασία και το Visit Meteora που επιμελήθηκε την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών μας.