Το φροντιστήριο Αγγλικών « Welcome » στην…. Microsoft!

0 529

 

Το φροντιστήριο Αγγλικών Welcome συμμετείχε στο Global Learning Connection 2019 της Microsoft στις 5 και 6 Νοεμβρίου, ένα ετήσιο event δύο ημερών που έχει στόχο να “ταξιδέψει” τους μαθητές μας χωρίς να βγουν από την τάξη! Αυτές οι ζωντανές συνδέσεις γίνονται είτε με άλλους μαθητές, είτε με ειδικούς διαφόρων τομέων επιτρέποντας, έτσι, στους μαθητές μας να κάνουν εικονικά ταξίδια στους χώρους εργασίας τους.

Το πρώτο μας “ταξίδι” έγινε στα γραφεία της Microsoft Office, στην Ουάσινγκτον, όπου μας υποδέχτηκαν θερμά τέσσερις μηχανικοί λογισμικού. Ο Matt και η ομάδα του με χαρά μας έδειξαν τις εφαρμογές που αναπτύσσουν και μας εξήγησαν πως μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε κι εμείς! Μας περιέγραψαν πως είναι μια τυπική μέρα δουλειάς στη Microsoft, απάντησαν πρόθυμα στις αμέτρητες απορίες των μαθητών μας ενώ στο τέλος μας έκαναν και μια μικρή ξενάγηση στα γραφεία της εταιρείας!

Το δεύτερο ταξίδι μας έγινε πάλι στην Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στο Charlottesville όπου “επισκεφθήκαμε” το Monticello, το σπίτι και την φυτεία του Thomas Jefferson, του τρίτου Προέδρου των Η.Π.Α. και κύριου συντάκτη της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, που πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Επιχειρήσαμε μια γερή βουτιά στα μαθήματα της Αμερικάνικης Ιστορίας καθώς οι μαθητές μας μίλησαν με την υπεύθυνη του Μουσείου, Karen, για την Αμερικάνικη Ανεξαρτησία, τις συνθήκες διαβίωσης στις φυτείες, τον θεσμό της δουλείας και τις πολιτικές που οδήγησαν στην κατάργησή του. Τέλος, περιπλανηθήκαμε στους εξωτερικούς χώρους του μουσείου και στο μαγευτικό τοπίο της Πολιτείας της Βιρτζίνια με τη χρήση 360° κάμερας και drone.

Αντί επιλόγου, θα μιλήσουμε για τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την χαρά που αντλούν οι μαθητές μας από αυτές τις συνδέσεις! Πριν πραγματοποιηθούν αυτές, προετοιμάζουμε τα παιδιά και σχεδιάζουμε τα μαθήματά μας με βάση το θέμα της συζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δουλεύουμε πάνω σε κείμενα και μαθαίνουμε καινούριο λεξιλόγιο αλλά διευρύνουμε τους ορίζοντές τους ανοίγοντάς τους ένα παράθυρο στον κόσμο! Η χαρά που νιώθουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουν στα Αγγλικά με τους ειδικούς και η ικανοποίηση στο τέλος ότι τα κατάφεραν, ότι κατάλαβαν, ότι μίλησαν είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια!

Welcome to knowledge, το μέλλον της εκπαίδευσης βρίσκεται ήδη εδώ!
Don’t just speak English, feel it!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.