Το έγγραφο διαμαρτυρίας της Επιτροπής Κατοίκων και Καταστηματαρχών Καλαμπάκας για το κυκλοφοριακό

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως γράψαμε, ήρθε το θέμα της εφαρμογής της Κυκλοφοριακής Μελέτης που ισχύει από την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου.

0 229

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως γράψαμε, ήρθε το θέμα της εφαρμογής της Κυκλοφοριακής Μελέτης που ισχύει από την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως γράψαμε, ήρθε το θέμα της εφαρμογής της Κυκλοφοριακής Μελέτης που ισχύει από την περασμένη Κυριακή 25 Αυγούστου.

Η επιτροπή κατοίκων και καταστηματαρχών που πλήττονται από την μελέτη, μέσω του δικηγόρου τους κ. Θανάσουλα, επέδωσε στην Δημοτική Αρχή την παρακάτω επιστολή – διαμαρτυρία και αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Της επιτροπής κατοίκων και καταστηματαρχών Καλαμπάκας κατά της υλοποίησης των Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων Άμεσης Εφαρμογής της Κεντρικής Περιοχής της Πόλης Καλαμπάκας.

Άπαντες οι υπογράφοντες την παρούσα είμαστε μόνιμοι κάτοικοι ή (και) δραστηριοποιούμενοι επιχειρηματικά στην Κεντρική Περιοχή της Πόλης της Καλαμπάκας όπου ήδη από σήμερα, 26-8-2013, έχετε θέσει σε εφαρμογή σειρά Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων.

Κατά αυτών των ρυθμίσεων ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ και σας καλούμε να ανακαλέσετε αυτές αυθημερόν για τους παρακάτω λόγους:

1) Η υλοποίηση των ρυθμίσεων αυτών είναι εντελώς αυθαίρετη και εκτός του πλαισίου της 90/2013 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμπάκας. Το γεγονός αυτό συνιστά παράβαση που υπέχει διοικητικές και ποινικές ευθύνες.

2) Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τμήμα της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων και σε κάθε περίπτωση ακόμη και εάν ήθελε κριθεί ότι εντός του πολεοδομικού σχεδίου η Εθνική Οδός αποβάλλει το χαρακτήρα αυτό, για τις ρυθμίσεις αυτές απαιτείται η σύμφωνη γνωμοδότηση της Τροχαίας Καλαμπάκας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάτι που δεν έχει συμβεί από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

3) Οι ρυθμίσεις αυτές βασίζονται στην από τον Ιανουάριο του 2013 μελέτη του Αθανασίου Τσιάνου, την οποία μελέτη έλαβε υπόψη και ενέκρινε προσωρινά το Δ.Σ. του Δήμου Καλαμπάκας με την ανωτέρω 90/2013 απόφασή του.

Η μελέτη αυτή είναι πλημμελής καθόσον ελλείπει από αυτή η επιβαλλόμενη εκτίμηση των επιπτώσεων των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Οικονομική Ζωή της συγκεκριμένης περιοχής. Πουθενά δεν αναφέρει η μελέτη αυτή τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών που θα αντιμετωπίσουν οι δραστηριοποιούμενες επιχειρήσεις στο Κέντρο της πόλης της Καλαμπάκας. Ήδη με τις εφαρμοζόμενες ρυθμίσεις – πόσον μάλλον με την υλοποίηση της μελέτης – το ξενοδοχείο «Εντελβάις» αποκλείεται εντελώς από οδική πρόσβαση, στο Πρατήριο Υγρών Καυσίμων της κας Ζαχαράκη μειώνεται αρχικά κατά το ήμισυ και εν συνεχεία πλήρως η προσβασιμότητα των διερχομένων αυτοκινήτων ενώ στο σύνολο των καταστημάτων και επιχειρήσεων καθίσταται προβληματική η πρόσβαση των πελατών μας, των οχημάτων τροφοδοσίας και τεχνικών υπηρεσιών. Έχει προβληματισθεί κανείς πως θα γίνεται η πρόσβαση χρηματαποστολών στις Τράπεζες και πως θα μπορούν να μεταφέρουν τα ψώνια τους οι πελάτες των θιγόμενων Υπεραγορών (Super Markets); Έχει ζητηθεί η γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ;

Η μελέτη αγνοεί τα προβλήματα αυτά και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που την υιοθέτησε πάσχει ακυρότητας αφού παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας δηλαδή την ανάγκη επιλογής της πιο πρόσφορης λύσης με τις λιγότερες δυσμενείς συνέπειες για τα πρόσωπα που αφορά.

Τι θα γίνουν οι επιχειρήσεις μας και εργαζόμενοι σε αυτές εάν ισχύσουν οι ρυθμίσεις που προσπαθείτε να υλοποιήσετε; Οδηγείτε στην εξαφάνιση κάθε δραστηριότητα στο κέντρο της πόλης που σχετίζεται και εξαρτάται από τη χρήση τροχοφόρων οχημάτων. Η κεντρική αρτηρία της πόλης της Καλαμπάκας με το σχεδιασμό σας θα μαραζώσει και εν τέλει θα ερημώσει.
Εφαρμόζετε παρωχημένα σχέδια και υλοποιήσεις που ήδη έχουν αποτύχει οπουδήποτε αλλού εφαρμόσθηκαν!!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο παρελθόν, τόσο η 71/2005 όσο και η 145/2007 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας με όμοιο περιεχόμενο σε σχέση με τις ρυθμίσεις που προσπαθείτε να εφαρμόσετε έχουν ακυρωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σας καλούμε να ανατρέξετε στο σκεπτικό των ακυρωτικών αυτών αποφάσεων και θα δείτε ότι επιχειρείτε να παραβιάσετε τη νομοθεσία!!!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
σας ΚΑΛΟΥΜΕ να ανακαλέσετε τις ρυθμίσεις αυτές ΑΜΕΣΑ διότι σε διαφορετική περίπτωση, με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για τις ρυθμίσεις αυτές ενώ θα στραφούμε και με αγωγές αποζημίωσης για τις δυσμενείς οικονομικές συνέπειες στον τζίρο των επιχειρήσεών μας κατά όσων είναι υπεύθυνοι για τις ρυθμίσεις αυτές.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς ον απευθύνεται προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Επίσης δια της παρούσης ζητούμε να συζητηθεί, εκτός ημερησίας διατάξεως, η αίτησή μας για ανάκληση των ρυθμίσεων στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμπάκας.

Καλαμπάκα 26/8/2013

Οι διαρτυρόμενοι και εξωδίκως δηλούντες που υπογράφουν ως έπεται:….

dimotiko s IMG 0269dimotiko s IMG 0272dimotiko s IMG 0276dimotiko s IMG 0280

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.