Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας στο ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης

Μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία είχαν οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

0 216

Μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία είχαν οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία είχαν οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας-Υπάτης.

Το κεντρικό θέμα ήταν οι ‘Κλιματικές Αλλαγές’, ωστόσο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν ποικίλες προεκτάσεις του, τόσο στις αίθουσες διαλέξεων και στο εργαστήριο, όσο και στο πεδίο.

Το φυσικό περιβάλλον, όπως το ξέρουμε σήμερα, έχει υποστεί μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην εξελικτική πορεία του πλανήτη γη. Είναι βέβαιο πως αιτία πολλών δυσάρεστων επιπτώσεων στο κλίμα και στη μελλοντική πορεία του πλανήτη αποτελούν οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Για το λόγο αυτό η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά προβλήματα αποτελεί αναγκαιότητα, όχι μόνο για τους μαθητές των σχολείων, αλλά για όλους τους πολίτες.
Ωστόσο και η ίδια η φύση προκάλεσε κατά καιρούς αλλαγές που είχαν επίπτωση, όχι μόνο στα γεωμορφολογικά στοιχεία, αλλά και στον ανθρώπινο πολιτισμό. Όπως μάθαμε, τα στενά των Θερμοπυλών δεν υπάρχουν πλέον με τη μορφή που τα έζησαν οι 300 του Λεωνίδα, οι σύμμαχοι και οι εχθροί τους. Η ακτογραμμή της περιοχής άλλαξε δραματικά εξαιτίας των προσχώσεων και η σημερινή της εικόνα δεν μπορεί να συνδεθεί εύκολα με τα ιστορικά γεγονότα και κατορθώματα.
Το ρόλο αυτό ανέλαβε η σύγχρονη τεχνολογία και οι τρισδιάστατες απεικονίσεις που είδαμε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, οι οποίες ζωντανεύουν το παρελθόν με τρόπο εκπληκτικό, προσφέροντας στους μαθητές και στον κάθε ενδιαφερόμενο μια μοναδική εμπειρία.

4o dimotiko IMGP39264o dimotiko IMGP39314o dimotiko P52807964o dimotiko P5280821

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr