Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας στα Μουσεία της Καλαμπάκας και στου Black Live

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, σε δύο μουσεία της Καλαμπάκας.

0 1.229

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, σε δύο μουσεία της Καλαμπάκας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, σε δύο μουσεία της Καλαμπάκας.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Οι μαθητές του σχολείου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών.
Οι μικρές τάξεις (Α΄, Β΄, Γ΄) συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το δάσος και οι κάτοικοί του», με διάρκεια 60 λεπτά. Τα μικρά παιδιά ανακάλυψαν μέσα από δράσεις το οικοσύστημα του δάσους και γνώρισαν κάποιους από τους πιο γνωστούς κατοίκους του: ζώα, φυτά αλλά και τα μανιτάρια.
Οι μεγαλύτερες τάξεις (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄) συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το νερό πηγή ζωής για τα οικοσυστήματα», με διάρκεια 75 λεπτά. Το νερό, το τόσο σημαντικό για τη ζωή στον πλανήτη, που παίρνει διάφορες μορφές μέσα από τον κύκλο που διανύει, αποτελεί σημαντικό και βασικό στοιχείο για πολλά οικοσυστήματα, όπως τα οικοσυστήματα των πολικών περιοχών και των υγροτόπων με τα οποία ασχολήθηκαν στο πρόγραμμα οι μαθητές.
Μετά τα προγράμματα οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο υπόλοιπο χώρο του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τα μανιτάρια. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος «ΟΛΥΜΠΟΣ», του μουσείου.

Μουσείο Ελληνικής Παιδείας

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, όπου οι μαθητές στην αρχή ξεναγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου, όπου εκτίθενται:
• Βιβλία που διδάχτηκαν στα σχολεία της Ελλάδος από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους (Δημοτικά, Σχολαρχεία, Γυμνάσια, Λύκεια) και στα ελληνικά σχολεία εκτός Ελλάδος (Κωνσταντινούπολη, Αλεξάνδρεια, Αμερική, Ρωσία κ.α.).
• Βιβλία των Μεγάλων Διδασκάλων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού (Αδ. Κοραή, Ευγ. Βουλγάρεως, Ν. Δούκα) και ιδιαίτερα των Θεσσαλών λογίων (Κ. Κούμα, Θ. Φαρμακίδη, Δ. Πύρρου και άλλων).
• Βιβλία Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων της περιόδου 1500-1830 (μετά την ανακάλυψη της τυπογραφίας)που εκδόθηκαν σε Βενετία, Βιέννη, Παρίσι, Λονδίνο κ.α.
• Μύθοι του Αισώπου σε εκδόσεις 1600-1850. Συλλογή παραμυθιών σε εκδόσεις του 19ου και 20ού αιώνα.
• Σχολικές ενδυμασίες και αντικείμενα, τετράδια και σχολικές φωτογραφίες.
• Συλλογές χαρακτικών, φωτογραφιών και περιοδικών με θέμα τους βράχους των Μετεώρων, τα μοναστήρια και τη ζωή των μοναχών.
Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα στην Αίθουσα Αισώπου παρακολούθησε αφήγηση και προβολή μύθων, ενώ οι μαθητές της δεύτερης ομάδας, στην Παλαιά Αίθουσα διδασκαλίας, χρησιμοποίησαν πλάκα και κοντύλι, έγραψαν με την πένα και το μελάνι, ενώ ενημερώθηκαν βιωματικά για τη λειτουργία του ελληνικού σχολείου σε παλαιότερες εποχές.

Χαλάρωση στη Διάβα Καλαμπάκας

… και επειδή εκδρομή σχολείου χωρίς φαγητό και παιχνίδι δεν υπάρχει, οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου επισκέφτηκαν το διπλανό χωριό, τη Διάβα και χαλάρωσαν παίζοντας σε έναν υπέροχο πολυχώρο με την ονομασία «Black Live».

oix coix doix eoix foix goix hoix ioix koix loix moix noix ooix poix qoix roix soix t

oix woix xoix yoix z

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr