Την προστάτιδά τους Αγία Παρασκευή τίμησαν και φέτος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορθοβουνίου Καλαμπάκας

Την προστάτιδά τους Αγία Παρασκευή τίμησαν και φέτος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορθοβουνίου Καλαμπάκας.

0 362

Την προστάτιδά τους Αγία Παρασκευή τίμησαν και φέτος τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορθοβουνίου Καλαμπάκας.

Την παραμονή της γιορτής της Αγίας Παρασκευής, η χορευτική ομάδα του συλλόγου, παραδοσιακά ντυμένη, κατηφόρισε στον ομώνυμο Ιερό Ναό για τον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και στη συνέχεια τραγούδησαν και χόρεψαν στον προαύλιο χώρο του Ναού, αναβιώνοντας έτσι τις συνήθειες των προγόνων μας.

Ανήμερα της εορτής οι νοικοκυρές και μέλη του συλλόγου μας, μαγείρεψαν δημιουργώντας έναν εκπληκτικό μπουφέ, προσκαλώντας όλο τον κόσμο της πλατείας (κυρίως μικρά παιδιά), να απολαύσουν τις νοστιμιές τους, παραδοσιακές και μη.

Τα μέλη του ΔΣ μερίμνησαν για την μουσική κάλυψη, χαρίζοντας σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε ένα όμορφο απόγευμα.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017, ο σύλλογος πανηγύρισε στην πλατεία του χωριού για την προστάτιδά του Αγία Παρασκευή. Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαύριου και του Συλλόγου μας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Ευάγγελος Σταύρος για την προσφορά του, αλλά και ο πατέρας Χρήστος Παναγιώτου για την προσφορά του ως εφημέριος του χωριού μας που διετέλεσε αρκετά χρόνια πριν.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Βασίλειος Γεωργόπουλος εφημέριος Τρυγώνας, ο Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Δημήτριος Ζαμπούρας, η κα Κατερίνα Καταραχιά Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγίας, η κα Δήμητρα Κώστα Αντιπρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας Τρικάλων, ο κ. Παναγιώτης Βουτσελάς ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας και ο κ. Ελευθέριος Σαββουλίδης Υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό.

Ευχαριστούμε την ορχήστρα μας κ. Δημήτρη Καλαμπόκα στο κλαρίνο, κ Σπύρο Γκουζιώτη στη φωνή, δίδα Μαρία Καλαμπόκα στο τραγούδι, κ. Θωμά Τάνκο στο μπουζούκι, κ. Γρηγόρη Ντίνα στην κιθάρα και κ. Άρη Γκουζιώτη στα πλήκτρα.

Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου Καλαμπάκας για τις φορεσιές που μας παρείχε προκειμένου να έχουμε μια όμορφη χορευτική παρουσία, όλους τους χορευτές μας, τους δωροθέτες μας, τον Δήμο Καλαμπάκας, τον κ. Ζήση Λάζο για τις κατασκευές που απαιτούνταν για την εκδήλωση, όλους τους πατριώτες εργάζονται αφιλοκερδώς εκείνη την ημέρα για τον σύλλογο και πάνω απ’ όλα όλους εσάς που στηρίζετε πάντα αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

1112

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.