Την Παρασκευή στην Βουλή το θέμα της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων από Βουλευτές του ΚΚΕ

0 242

Αύριο , Παρασκευή 11 Οκτώβρη, συζητιέται στη Βουλή  η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ  για το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Ως άμεση παρέμβαση του ΚΚΕ στο κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του ΓΝ Τρικάλων  και μετά από επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κόμματος στο νοσοκομείο , κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή , όπου σύμφωνα με τον κανονισμό καλείται στη συζήτησή της  ο υπουργός να απαντήσει. Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί αύριο Παρασκευή 11 Οκτώβρη, το πρωί, στην Βουλή και αναλυτικά αναφέρει:

 

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αντιμετωπίζει από την αρχή της λειτουργίας της σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης Παιδιάτρων και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης είναι η απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Τρικάλων για το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής για 12 μέρες τον τρέχοντα μήνα, με εναλλάξ λειτουργία με την Παιδιατρική του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Ουσιαστικά για 12 μέρες το μήνα, το Νοσοκομείο Τρικάλων δε μπορεί να δεχτεί μετά τις 3μμ (όπου λήγει το ωράριο της πρωινής βάρδιας) επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά, ενώ για αυτές τις μέρες όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας θα στέλνονται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχει το χαρακτήρα «κατεπείγοντος», αφήνει υγειονομικά “ακάλυπτη” μια περιοχή με 150.000 κατοίκους και χιλιάδες παιδιά στο Νομό μας καθώς και επισκέπτες.

Η Παιδιατρική Κλινική ως τώρα λειτουργούσε με 2 Παιδιάτρους μόνιμους (εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με άδεια πατρότητας), 1 Επικουρικό που σε λίγους μήνες λήγει η σύμβασή του και με μία Παιδίατρο αποσπασμένη από το Κ.Υ. Καλαμπάκας και καλύπτει τις ανάγκες του Κ.Υ. μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον αυτή την στιγμή δεν καλύπτονται με παιδίατρο κανένα από τα 3 Κ.Υ. του νομού και το Κ.Υ της πόλης των Τρικάλων.

Έτσι σε ολόκληρο το Νομό, η παιδιατρική περίθαλψη είναι καθαρά προσωπική ευθύνη του γονέα και ανάλογα με την τσέπη του κάθε εργαζόμενου, είτε άνεργου γονέα. Ακόμη και η μεταφορά στο Γ.Ν. Καρδίτσας είναι ατομική ευθύνη του γονέα.

Ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αρκετοί από τους γιατρούς και υπόλοιπους εργαζόμενους είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου-ατομικές, σε Εργολάβους (είτε επικουρικοί, είτε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ) και κινδυνεύουν με απόλυση μετά την λήξη της σύμβασής τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να στελεχωθεί η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και για να μονιμοποιηθούν όσοι ήδη εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής, 24ωρη λειτουργία της κλινικής και να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ο Βουλευτής : Λαμπρούλης Γιώργος»

ΤΡΙΚΑΛΑ  10/10/2019

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.