Τι χρονικό όριο έχουν τα rapid και self test που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι

0 690

Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα καθόρισε συγκεκριμένο χρονικό όριο ισχύς των δικαιολογητικών που προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να μπορούν να ψωνίζουν και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, το rapid test πρέπει να έχει διενεργεί εντός 48 ωρών, ενώ το PCR εντός 72 ωρών.

Παράλληλα, το self test για όλες τις δραστηρίοτητες των ανηλίκων απο 4 έως 17 ετών, θα πρέπει να έχει γίνει εντός 24 ωρών, πριν από την τέλεση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ΦΕΚ ισχύουν τα εξής:

– Όπου προβλέπονται στην παρούσα, ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.

Η βεβαίωση αυτών: α) πρέπει να έχει εκδοθεί από εργαστήρια αναφοράς δημόσια ή ιδιωτικά και β) να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στην ταυτότητα ή το διαβατήριο.

– Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορονοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

 

dikaiologitika.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.