Συναυλία στην Παραγουάη για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης

0 647

Στην καινούρια εκπομπή που έχει αναλάβει στο Mundo Digital TV  η  κα Χριστίνα Τσαρδίκου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού NOSTOS της ελληνικής παροικίας Αργεντινής, ακούραστη εργάτρια του ελληνισμού και φίλη της Καλαμπάκας και των Μετεώρων, με τίτλο «Νόστος, επιστροφή στις ρίζες» και με θέματα ελληνικού πολιτισμού (καλή επιτυχία παρεμπιπτόντως), παραβρέθηκε ο, ελληνικής καταγωγής, Παραγουανός μουσικός και διευθυντής ορχήστρας κ. Πάμπλο Βουρλιώτης.

 

Στην εκπομπή ξετύλιξε το κουβάρι του γενεαλογικού του δέντρου: οι παππούδες του, Αιγυπτιώτες (άτομα πουν ζουν στην Αίγυπτο, ελληνικής καταγωγής που συνήθως γεννήθηκαν εκεί) ελληνικής καταγωγής, από την Αλ Μανσούρα (Al Mansurah) μετακινήθηκαν στο Κάιρο όπου έζησαν στη μεγάλη ελληνική παροικία της χώρας του Νείλου.

Από εκεί μετανάστευσαν μεταπολεμικά στον Νέο Κόσμο, αρχικά στην Ουρουγουάη, για να εγκατασταθούν τελικά στην Παραγουάη.

Εκεί, γεννήθηκε το 1958 ο πατέρας του και το 1989 ο ίδιος ο Πάμπλο Βουρλιώτης, στη Ciudad del Este, στα ανατολικά της χώρας.

Στη συνέντευξή του, που ήταν στα ισπανικά, ειπώθηκε κάτι εξόχως ενδιαφέρον: την Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Παραγουάης, Ασουνσιόν, συναυλία υπό τη διεύθυνση του Πάμπλο Βουρλιώτη, για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση που οδήγησε στην Ελληνική Ανεξαρτησία!!!

Το ρεπερτόριο της συναυλίας θα περιλαμβάνει μουσική από την Ελλάδα, αλλά και την Παραγουάη.

Θα ακουστούν μουσικά έργα εμβληματικών Ελλήνων συνθετών, όπως του μέγιστου Μίκη Θεοδωράκη, του Vangelis, του Μάνου Χατζηδάκη και του Μάνου Λοΐζου αλλά και σύγχρονων Ελλήνων συνθετών όπως του Βαγγέλη Πετσάλη (που εμφανίστηκε στην εκπομπή απ’ την Αθήνα με ένα σύντομο μήνυμα-χαιρετισμό), του Βίκτωρα Κιουλαφίδη και του Αλέκου Μανιάτη.

Συγχαρητήρια και στους δυο. Κάτι πολύ καλό για τον ελληνισμό έχει γεννηθεί, χωρίς θόρυβο και τυμπανοκρουσίες, εκεί μακριά, στη Λατινική Αμερική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.