θεατρικό Εργαστήρι Επί Σταγών – Συνάντησε τους Αθεράπευτους

Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και τι γίνεται έξω από τη μάντρα του σπιτιού μας. Κάποια στιγμή πρέπει να επιχειρήσουμε περπάτημα πιο γρήγορο.  Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούμε  “εκτός τειχών”.

0 125

Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και τι γίνεται έξω από τη μάντρα του σπιτιού μας. Κάποια στιγμή πρέπει να επιχειρήσουμε περπάτημα πιο γρήγορο.  Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούμε  “εκτός τειχών”.

P1140736Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε και τι γίνεται έξω από τη μάντρα του σπιτιού μας. Κάποια στιγμή πρέπει να επιχειρήσουμε περπάτημα πιο γρήγορο.  Κάποια στιγμή πρέπει να βρεθούμε  “εκτός τειχών”. Μια απρόσμενη εξέλιξη μια ευχάριστη συνάντηση για τους ανθρώπους του ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ . Ψάχνοντας τους αναγνωρίσαμε στο πλήθος, μας κίνησαν το ενδιαφέρον, τους συναντήσαμε και δε χάσαμε. Πρόκειται  για το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΄΄ Οι Αθεράπευτοι ΄΄ με έδρα τα Γιάννενα. Νύχτα Σαββάτου οι ΄΄ τρέλες΄΄ μας συναντήθηκαν σε ένα υπόγειο στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Μια συνάντηση γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων, μια συνάντηση για να μάθουμε… και μάθαμε. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παππάς Δημήτρης – ψυχίατρος Δ/ντής του τμήματος ψυχιατρικής στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αφού έψαξε τα ενδότερα της ψυχής μας, κάτι ξεχώρισε και  αφέθηκε σε ένα ξέσπασμα πληροφοριών και γνώσεων που μας τις παρείχε με ευχάριστη διάθεση.  Δυο ώρες στο χώρο δημιουργίας  των ΄΄ Αθεράπευτων΄΄ . Με τα φώτα χαμηλωμένα και το μαύρο του θεάτρου να μας αγκαλιάζει, επικοινωνήσαμε , βρήκαμε κοινά σημεία, προβάραμε τους στόχους μας. Μιλήσαμε για τη συγκίνηση που γεννά το θέατρο, ονειρευτήκαμε τις μελλοντικές μας συναντήσεις και νιώσαμε πολλοί και ισχυροί, λες και θα αλλάζαμε τα μελλούμενα.  Και ανάμεσά μας η φωνή του σκηνοθέτη γιατρού – Δημήτρη   και της γλυκιάς Αγγελικής ανεβάζανε στα μάτια μας τον ήχο , τα φώτα, την υποκριτική, το θαύμα των ΄΄ Αθεράπευτων΄΄.  Ονειρευτήκαμε κι εμείς το δικό μας χώρο το δικό μας μικρό θεατράκι και ένα παράπονο απ΄ το στόμα του Φώτη μας πάγωσε. “Εμείς πότε ρε δάσκαλε στο δικό μας χώρο; Πότε το δικό μας Μεγάλο Καφενείο”;

“Αθεράπευτοι”  αυτοί, αλλά και αμετανόητα μαζί  τους εμείς,  στήσαμε το κοινό μας σκηνικό και ετοιμάζουμε τη μελλοντική μας παράσταση.

Εμείς του ΄΄ Επί του Σταγών ΄΄

P1140741

P1140732

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.