Θεατρικό εργαστήρι Επί Σταγών – Ετοιμάζεται η παράσταση για τον Ασπροπόταμο

“Στην τέχνη μας πρέπει να ζεις το ρόλο σου στην κάθε στιγμή του και κάθε φορά που παίζεις . Κάθε φορά που τον επαναλαμβάνεις , πρέπει να τον ξαναζείς, να τον ενσαρκώνεις εκ νέου”.

0 121

“Στην τέχνη μας πρέπει να ζεις το ρόλο σου στην κάθε στιγμή του και κάθε φορά που παίζεις . Κάθε φορά που τον επαναλαμβάνεις , πρέπει να τον ξαναζείς, να τον ενσαρκώνεις εκ νέου”. “Στην τέχνη μας πρέπει να ζεις το ρόλο σου στην κάθε στιγμή του και κάθε φορά που παίζεις . Κάθε φορά που τον επαναλαμβάνεις , πρέπει να τον ξαναζείς, να τον ενσαρκώνεις εκ νέου”.

Κάτι τέτοια λόγια ακούγονται κάθε βράδυ  στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας, καθώς  το ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ και οι άνθρωποι του ΄΄ Δον Καμίλο ΄΄ ετοιμάζουν την παράστασή τους για την περιοχή Μεσοχώρι Κρανιάς του Ασπροπόταμου στις 12 Αυγούστου.  Δύο νέα πρόσωπα , άλλο σκηνικό, ατάκες από την αρχή, ένταση, κούραση ενεργοποίηση αισθημάτων και όλα αυτά για ένα σκοπό.  Να ΄΄ζήσουν ΄΄ το ρόλο τους.  Για να μπορεί να υπάρξει αληθινή τέχνη.

Ο πρόεδρος κ. Χρήστος Σινάνης και ο κ. Δήμου Γιώργος  βρίσκονται εκεί. Συνομιλούν συχνά με τους ανθρώπους τους.   Συμβουλεύουν και τους δίνουν κουράγιο. Ίσως και κάτι να μαγειρεύουν, κάτι να  ετοιμάζουν.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γκανούλης Δημήτρης ενεργό μέλος του ΄΄Επί Σταγών ΄΄ στα παρασκήνια αυτή τη φορά, στρατιώτης στο πολιτιστικό μέλλον αυτού του τόπου.

O Λεωνίδας Νικόπουλος φανερά ικανοποιημένος από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, δηλώνει ότι το μόνο που θέλει, είναι να γεμίσει το αμπάρι των ανθρώπων του ΄΄ Επί Σταγών ΄΄ με όνειρα, τόσα που δε θα φοβούνται τις ανοικτές θάλασσες και τα αφρισμένα κύματα των καιρών μας.

Πάντα μαζί του ο Φώτης ο Τζίκας και η Όλγα Κουτσαλιάρη. Σχεδιάζουν και υλοποιούν τα πιο όμορφα σκηνικά. Στο νου τους  πάντα το ρητό: ΄΄ Εχθρός του καλού, το καλύτερο ΄΄

Στη χθεσινή πρόβα διακριτικά και χωρίς να ενοχλεί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου  με τη σύζυγό του. Απολάμβανε κι αυτός το πάθος αυτών των ανθρώπων που ξεπερνούν κάθε φορά τον εαυτό τους.

Όπως καταλάβατε, το πρεσβυτέριο του Δον Καμίλο γέμισε χρώματα.

Άντε κι ΄΄ επί σκηνής ΄΄ .

Παίζουν με τη σειρά που θα εμφανιστούν οι:

Τζούλια

Κυρία

Μάριος

Δον Καμίλο

Νικολέτος

Φλουράτος

Πεπόνε

Καρδινάλιος

Ασπασία

Φωνή

Σοφία Μόρφου

Λιάνα Μήνια

Κώστας Δριτσέλης

Φώτης Πάλλας

Αντώνης  Λαγούδης

Βασίλης Νταμπαλής

Νεκτάριος  Γάζος

Μανώλης  Πετρόπουλος

Γόνη Κοντογούλα

Φώτης Τζίκας

Σκηνικά : Τζίκας Φώτης, Νικόπουλος Λεωνίδας , Βασίλης  Νταμπαλής, Νεκτάριος  Γάζος

Καλλιτεχνικές κατασκευές:   Όλγα Κουτσαλιάρη,  Βίκυ Τσαρουχά – Ταρατόρα,  Δώρα  Κατσικά, Μέκρας Δημήτριος

Ενδυματολόγος:  Όλγα Κουτσαλιάρη

Floor   manager:  Νανά Φλόκα

Την αφίσα επιμελήθηκε η Μαρία  Θεοδώρου

Σκηνοθεσία:  Νικόπουλος Λεωνίδας

 

don_kamilo_epi_stagon

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.