Θανάσης Λιούτας: Προκαταβολή της στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών για τους σεισμοπαθείς

0 473

Θανάσης Λιούτας: Προκαταβολή της στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών για τους σεισμοπαθείς όλων των Δήμων της Θεσσαλίας

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε προκαταβολή της στεγαστικής συνδρομής, ώστε να εκκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών για τους σεισμοπαθείς όλων των Δήμων της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι εντός του Νοεμβρίου, όσοι υποβάλλουν αίτηση στη σχετική πλατφόρμα, θα λάβουν άμεσα,

  • 14.000 ευρώ, εάν το σπίτι τους κρίθηκε κόκκινο – κατεδαφιστέο,
  • 8000 ευρώ, εάν το σπίτι τους χαρακτηρίστηκε κίτρινο και
  • 3000 ευρώ, εάν το σπίτι τους χαρακτηρίστηκε πράσινο.

Οι ανακοινώσεις του κ. Τριαντόπουλου αφορούν όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί ως σεισμόπληκτες.

Από τον περυσινό Μάρτιο, όταν ο σεισμός προκάλεσε σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές και στον τόπο μας, ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας, βρισκόταν σε διαρκή επαφή, τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, όσο και με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, καθώς και με όλα τα επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, με σκοπό την άμεση δρομολόγηση όλων των αναγκαίων διαδικασιών για την ανακούφιση των πληττόμενων συμπολιτών μας και για την αποκατάσταση των ζημιών. Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει ο κ. Λιούτας με τον κ. Πέτσα, τον Μάρτιο του 2021, ο Βουλευτής είχε ζητήσει από τον Υπουργό να υπάρξει και κονδύλι για τις ζημιές που είχαν προκληθεί σε οικίες, ακόμη και εάν αυτές είχαν χαρακτηριστεί πράσινες.

Με τις ανακοινώσεις του κ. Τριαντόπουλου διαπιστώνεται η άμεση ανταπόκριση σε αυτό το δίκαιο αίτημα των πληττόμενων συμπολιτών μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.