Τεστ 48 ωρών και μάσκα υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

0 598

Στη σκιά της νέας πιο μολυσματικής υποπαραλλαγής του κορονοϊού Covid XBB.1.5 και της έξαρσης κρουσμάτων στην Κίνα, η Ευρώπη «οχυρώνεται» εν αναμονή νέου μεγάλου κύματος κορονοϊού.

Από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΕ με αφορμή τις εικόνες που έρχονται από μεγαλοπουπόλεις της Κίνας, τα κράτη μέλη συμφώνησαν σε μία συντονισμένη προληπτική προσέγγιση που θα αφορά τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Γηραιά Ήπειρο από την Κίνα. Εν αναμονή αποφάσεων στην Ελλάδα, καθώς ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπ. Υγείας.

Ειδικότερα, τα κράτη μέλη συμφώνησαν να συστήσουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων προς και από την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα.

Στο μεταξύ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου με ανάρτησή της στο Twitter, γράφει: «Χαιρετίζω τη συμφωνία των κρατών μελών για μια συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση σχετικά με την κατάσταση της COVID19 στην Κίνα στη χθεσινή συνεδρίαση της IPCR».

Προσθέτει ότι «η Κίνα πρέπει να μοιράζεται δεδομένα με διαφάνεια για την τρέχουσα κατάστασή της. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μόνο εάν συνεργαστούμε στενά σε επίπεδο ΕΕ και παγκόσμιο».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr