Ο ελληνικός τουρισμός είναι φτωχότερος μετά την απώλεια ενός εκ των κορυφαίων του

0 517

Ο Τρικαλινός Αριστοτέλης Διβάνης, πρωτοπόρος και θεμελιωτής του ελληνικού τουρισμού και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, έφυγε από την ζωή την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023.

Ο συντοπίτης μας, Αριστοτέλης Διβάνης, ήταν ο ιδρυτής του ομώνυμου ξενοδοχειακού ομίλου, ενός από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους της χώρας, με επτά ξενοδοχειακές μονάδες σε Μετέωρα, Αθήνα, Λάρισα και Κέρκυρα. Έχει αναγνωριστεί για τις υπηρεσίες στον ξενοδοχειακό κλάδο και στον τουρισμό θέτοντας τις βάσεις για την εξέλιξη του κλάδου στην «βαριά» βιομηχανία της χώρας. Διορατικός και καινοτόμος, πάλευε πάντα για το καλό του κλάδου ως ξενοδόχος αλλά και ως πρόεδρος των ξενοδόχων.

Ως πρωτοπόρος της ξενοδοχίας έφερε την καινοτομία στην περιοχή δεδομένου ότι το 1958 ίδρυσε στα Τρίκαλα, ξενοδοχείο 65 δωματίων με ξεχωριστό λουτρό. Μετέπειτα, προχώρησε και στην ίδρυση του πολυτελούς ξενοδοχείου, του γνωστού σε όλους μας, «Διβάνη Μετεώρα» στην Καλαμπάκα. Άλλωστε, γι’ αυτή του την τεράστια συνεισφορά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας και της χώρας, το Επιμελητήριο Τρικάλων βράβευσε το 2010 τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΔΙΒΑΝΗ σε επίσημη εκδήλωση.

Ο πρόεδρος, Βασίλης Γιαγιάκος και το ΔΣ του Επιμελητηρίου Τρικάλων, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος με την βεβαιότητα ότι το έργο και η πορεία που χάραξε ο Αριστοτέλης Διβάνης με το μοναδικό του επιχειρηματικό πνεύμα θα αποτελούν φωτεινό παράδειγμα και οδηγό για το επιχειρείν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr