Τέμπη: Σήμερα η κατάθεση του Κώστα Καραμανλή στην Εξεταστική της Βουλής – «Έχει άρνηση της πραγματικότητας»

0 652

Σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 10.00 το πρωί, θα εμφανιστεί για να καταθέσει στην Εξεταστική της Βουλής για τα Τέμπη ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν υπουργός Μεταφορών και Υποδομών πέρυσι, όταν συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι απαντήσεις που θα δώσει ο κ. Καραμανλής αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο από την Επιτροπή όσο και από τους συγγενείς των θυμάτων.

«Έχει άρνηση της πραγματικότητας»

Μιλώντας στο MEGA για το θέμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής, Παναγιώτης Δουδωνής, υπογραμμίζει:

«Κατά τη συζήτηση για τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής και χωρίς να μιλάω εκείνη την ώρα, ο κ. Καραμανλής σηκώθηκε από τα πίσω έδρανα και με ρώτησε αν ντρέπομαι. Μιλάμε για εκτός κλίματος κατάσταση, το κλίμα έχει βαρύνει πάρα πολύ».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Η προσπάθεια της ΝΔ να συγκαλύψει αυτό το οποίο έχει γίνει στα Τέμπη είναι εξόφθαλμη, έφτασε μέχρι το σημείο να κατηγορήσει τον νεκρό μηχανοδηγό πριν από κάποιες εβδομάδες, μετά ήρθε η επικεφαλής των συγγενών των θυμάτων και έκανε μια συγκλονιστική κατάθεση, σήμερα νομίζω είναι η κορύφωση της εξεταστικής διαδικασίας αλλά οφείλω να σας πω ότι η γραμμή Καραμανλή είναι μια σκληρή γραμμή αποποίησης κάθε είδους ευθύνης και νομίζω ότι όλη η Εξεταστική γι΄ αυτό έχει δομηθεί, για να ξεφύγει ο κ. Καραμανλής από τις ευθύνες του».

«Τα πράγματα οδηγούνται σε μια πλήρη συγκάλυψη, βέβαια εμείς δε θα το αφήσουμε να συμβεί αυτό αλλά καταλαβαίνετε ότι λόγω της πλειοψηφίας τα πράγματα είναι δομημένα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ο κ. Καραμανλής δεν έχει καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί, νομίζω ότι είναι σε κατάσταση αρνήσεως της πραγματικότητας», συμπληρώνει.

Σχετικά με τις απειλές που δέχτηκε στον αέρα εκπομπής ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, καταδίκασε λέγοντας:

«Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, τα καταδικάζουμε προφανώς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr