Ταχυδρομεία: Μέχρι 17/7 κλείνουν 65 καταστήματα των ΕΛΤΑ – Σε ποιες περιοχές θα κλείσουν 40

0 4.096

Τα 65 θα φτάσουν την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιουλίου τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που θα έχουν βαλει λουκέτο, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ταχυδρομείου, το οποίο, πάντως, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες.

Οπως είχε ήδη αποκαλύψει το ethnos.gr, τα πρώτα 25 ταχυδρομικά καταστήματα έκλεισαν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου με το πλάνο να προβλέπει ότι ρολά θα κατεβάσει συνολικά το 10% των 1.150 σημείων φυσικής πρόσβασης, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ανακοινωθεί ακριβής αριθμός.

 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» αποφάσεις για την αναστολή συναλλακτικής δραστηριότητας σε ακόμα 40 καταστήματα των ΕΛΤΑ. Σε αυτά μάλιστα περιλαμβάνονται και τα καταστήματα μεγάλων δήμων της Αττικής, όπως της Καισαριανής, του Παπάγου, της Παιανίας, ενώ μετά το λουκέτο στο κατάστημα του Κολωνακίου από σήμερα, σειρά παίρνει και αυτό του Βοτανικού, σύμφωνα με τον νέο κατάλογο.

 

Το ζήτημα θεωρείται μείζον για τις δημοτικές αρχές της χώρας δεδομένου ότι συντείνει στην περαιτέρω απομόνωση περιοχών της περιφέρειας, με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να ετοιμάζει ηχηρή παρέμβαση: «Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας με την πολιτική που ανακοινώθηκε από τα ΕΛΤΑ και για την οποία οι δήμοι δεν είχαμε καμία προηγούμενη ενημέρωση. Θα κάνουμε άμεσα παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργειο», επισημαίνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Πόσα καταστήματα θα κατεβάσουν ρολά

 

Το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων των ΕΛΤΑ αριθμεί σήμερα 1.150 φυσικά σημεία πρόσβασης και παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα πόσα από αυτά θα κατεβάσουν οριστικά ρολά, εκτιμάται ότι ποσοστιαία θα φτάνουν περίπου το 10% του συνόλου.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι στα 1.150 σημεία περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά πρακτορεία. Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ έφταναν πριν την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου τα 620 για τα 65 εκ των οποίων έχουν ήδη αναρτηθεί αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας τους έως την προσεχή Δευτέρα. Κάθε άλλη απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων στο εξής θα υπερβαίνει ουσιαστικά και το ποσοστό που έχει ανακοινωθεί.

 

Παράλληλα προχωρά και η λύση της συνεργασίας και των συμβολαίων με αρκετά ταχυδρομικά πρακτορεία στην περιφέρεια. Ενδεκτικά τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκαν αποφάσεις για τη λύση των συμβολαίων στα πρακτορεία Σφάκας Λασιθίου, Δοριών Λασιθίου και Ασωπού Λακωνίας.

 

Αναλυτικά βασει των ισάριθμων αποφάσεων που αναρτήθηκαν, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρά στην αναστολή λειτουργίας από τις 17 Ιουλίου στα εξής καταστήματα:

 1. Παπάγου
 2. Καισαριανής
 3. Βοτανικού (Αθήνα 41)
 4. Παιανίας
 5. Βάρκιζας
 6. Νέας Περάμου Αττικής
 7. Διοικητηρίου (Θεσσαλονίκη 13)
 8. Λάρισας 2
 9. Αγράφων Ευρυτανίας
 10. Αγίου Νικολάου Πειραιά
 11. Αγίου Κωνσταντίνου Αιτωλοακαρνανίας
 12. Αμάρυνθου Ευβοίας.
 13. Χιλιομοδίου Κορινθίας
 14. Χανίων 2
 15. Φιλώτα φλώρινας
 16. Προυσού Ευρυτανίας
 17. Πρίνου Καβάλας
 18. Πλατάνου Αιτωλοακαρνανίας
 19. Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας
 20. Παναιτώλιου Αιτωλοακαρνανίας
 21. Λεονταρίου Καρδίτσας
 22. Λαμπείας Ηλείας
 23. Λαβάρων Εβρου
 24. Κρόκου Κοζανης
 25. Κρίκελλου Ευρυτανίας
 26. Κρεμαστής δωδεκανήσου
 27. Κεχρόκαμπου Καβάλας
 28. Κάτω Ασέας Αρκαδίας
 29. Καράτουλα Ηλείας
 30. Ευπαλίου Φωκίδας
 31. Ερυμάνθειας Αχαίας
 32. Δροσιάς
 33. Δικαίων Εβρου
 34. Διακοπτού Αχαίας
 35. Γουμένισσας Κιλκίς
 36. Βαρθολομιού Ηλείας
 37. Ασημίου Ηρακλείου
 38. Αράχωβας Βοιωτίας
 39. Αντισας Λέσβου
 40. Ανατολής Ιωαννίνων

 

πηγή – ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.