Συνέντευξη της Παναγιώτας Δριτσέλη στο kalabakacity.gr

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Καλαμπάκας www.kalabakacity.gr  παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη.

0 719

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Καλαμπάκας www.kalabakacity.gr  παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Καλαμπάκας www.kalabakacity.gr  παραχώρησε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη.

Με σημείο αιχμής την πλούσια κοινοβουλευτική της δράση τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια, η καταγόμενη από την Αγναντιά Καλαμπάκας Παναγιώτα Δριτσέλη έδωσε μεγάλες μάχες για την περιοχή και τα προβλήματα του τόπου. Σήμερα, λίγες μόλις ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση η Παναγιώτα Δριτσέλη απευθύνεται στους πολίτες του Νομού με ευθύτητα και ζητά την στήριξη τους για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα αλλάξει όλα.

Κυρία Δριτσέλη δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω αυτή τη συνέντευξη από μία κρίσιμη ερώτηση. Ποιος είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο πήχης της επιτυχίας και σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο Νομού Τρικάλων;

Για εμάς ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την αυτοδυναμία και την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την μάχη για μία καθαρή νίκη, η οποία θα του επιτρέψει να προχωρήσει αφενός, σε επίπεδο Ευρώπης σε δυναμική διαπραγμάτευση και αφετέρου, σε εσωτερικό επίπεδο στην πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης της οικονομίας χωρίς απολύτως καμία παρέκκλιση. Σε ό,τι αφορά τον Νομό Τρικάλων και εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για εμάς. Απόλυτος στόχος μας είναι η καθαρή πρωτιά και στον Νομό. Ήρθε η ώρα ο Νομός Τρικάλων να ψηφίσει για πρώτη φορά Αριστερά. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα δύο επίπεδα θα προσδώσει τεράστια δυναμική στην πραγματική αλλαγή για τον τόπο μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο. Με δυο λόγια, λοιπόν, ο στόχος είναι ένας. Νίκη παντού, ΣΥΡΙΖΑ παντού!

Θα ήθελα να απευθυνθώ στην Παναγιώτα, στον άνθρωπο που γνωρίζουμε όλοι μας, στον άνθρωπο που μεγαλώσαμε μαζί και να ρωτήσω ευθέως. Ποιο είναι το μέτρο της προσωπικής επιτυχίας για την ίδια; Τι περιμένει σε προσωπικό επίπεδο από την εκλογική μάχη της Κυριακής;

Σε αυτές τις στιγμές οι προσωπικοί στόχοι περνούν πάντοτε σε δεύτερη μοίρα. Βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός μεγάλου αγώνα που ή θα σηματοδοτήσει το τέλος όλων των παλιών δεινών ή αν αποτύχουμε θα έχουμε χάσει μια ιστορική ευκαιρία, ίσως την μοναδική που θα έχουμε στο άμεσο μέλλον. Αυτή λοιπόν την ώρα, η προσοχή όλων μας στρέφεται στο συλλογικό, στον κοινό στόχο, στην κοινή προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει από τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς ακριβώς γιατί οι προσωπικοί στόχοι έπονται των συλλογικών. Ξεκινήσαμε εδώ και δυόμιση χρόνια ένα μεγάλο συλλογικό αγώνα, μια καθημερινή μάχη με τις αγκυλώσεις του παλαιοκομματικού συστήματος που έχει βαλτώσει την περιοχή μας. Οι προσπάθειές μας στράφηκαν στην ανατροπή του χθες και στην δημιουργία ενός διαφορετικού αύριο. Αν λοιπόν έχω ένα προσωπικό όνειρο είναι να δω αυτή την προσπάθεια να ολοκληρώνεται και να πετυχαίνει. Αυτή θα είναι για εμένα η προσωπική ανταμοιβή.

Κυρία Δριτσέλη από το καλοκαίρι του 2012 δεν έχετε σταματήσει να αναδεικνύετε θέματα και να παρεμβαίνετε στοχευμένα στα προβλήματα της περιοχής μας. Επί δυόμιση χρόνια ήσασταν από τους πιο παραγωγικούς βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου. Τι θεωρείτε ότι πετύχατε για την Καλαμπάκα μέσα από αυτή την προσπάθεια;

Η Καλαμπάκα κατάφερε στις εκλογές του 2012 να συμβάλει καθοριστικά, ώστε ο Νομός μας να έχει για πρώτη φορά στην ιστορία αριστερή εκπροσώπηση στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα μπορούσα να μην προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για την βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Ασχοληθήκαμε με πολλά και κρίσιμα ζητήματα αυτά τα δυόμιση χρόνια. Προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε ώστε ο μόχθος του αγρότη της περιοχής μας να μην πηγαίνει χαμένος. Ασκήσαμε πίεση ώστε ο κτηνοτρόφος της Καλαμπάκας να μην βλέπει τους κόπους του να χαραμίζονται. Δομήσαμε παρεμβάσεις ώστε να παραμείνουν ζωντανά τα παραγωγικά κύτταρα της Καλαμπάκας, οι παραγωγικές της υποδομές. Γίναμε αιχμηροί και διεκδικητικοί ώστε να σταματήσει ο πολίτης της Καλαμπάκας να αποτελεί πολίτη δεύτερης κατηγορίας στην υγεία, στην κοινωνική προστασία. Μας βρήκαν απέναντι όταν επιχείρησαν να διαλύσουν τις δημόσιες υπηρεσίες που υπήρχαν στην πόλη μας. Άλλοτε καταφέραμε να ανακόψουμε τις κυβερνητικές επιθέσεις, άλλοτε όχι. Το βασικό όμως είναι ότι κάθε μέρα δίναμε μάχες, κάθε μέρα επιχειρούσαμε να δώσουμε μία προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο μας. Με αυτή την πυξίδα θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε και πάλι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους πολίτες με ένα πρόγραμμα που πολλοί το χαρακτηρίζουν ως πρόγραμμα παροχολογίας. Τι τους απαντάτε;

Καταλαβαίνω τον προβληματισμό ορισμένων σε σχέση με το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την ελληνική οικονομία. Διαφωνώ όμως κάθετα με εκείνους που αποκαλούν παροχολογία μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των βασικών αδικιών της λιτότητας. Εμείς λοιπόν λέμε ξεκάθαρα ότι όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να μας λοιδορήσουν, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις δεσμεύσεις μας. Δεν πρόκειται για παράδειγμα να υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από το πρόγραμμα μας για την αναμόρφωση της φορολογικής πολιτικής. Οι φοροελαφρύνσεις που έχουμε εξαγγείλει θα υλοποιηθούν στο ακέραιο. Οι σχεδιασμοί μας για την ανάπτυξη και την απασχόληση θα εφαρμοστούν επίσης χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Θα δείτε λοιπόν, στο πλαίσιο αυτό, ότι όσοι κινδυνολογούν και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία θα αποτύχουν παταγωδώς. Όσο κι αν δεν το θέλουν και η οικονομία μας θα επανεκκινήσει και η κοινωνία μας θα ανασάνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με την ορμή του νέου για να τα αλλάξει όλα.

Κυρία Δριτσέλη θα ήθελα να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη θέτοντας σας το εξής ερώτημα. Πως οραματίζεστε εσείς το μέλλον του τόπου μας;

Για εμένα η Καλαμπάκα αποτελεί ένα τόπο μοναδικό. Μια περιοχή με τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα, με αστείρευτο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο. Αυτή λοιπόν η γη είναι αδιανόητο να μην μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της. Δεν μπορώ να μην σκέφτομαι συνεχώς όλες τις οικογένειες, όλους τους φίλους που αναγκάζονται να φύγουν και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι και την δική μου οικογένεια που έζησε και συνεχίζει να ζει αυτή την τραγική πραγματικότητα της μετανάστευσης. Αν λοιπόν ονειρεύομαι κάτι για τον τόπο μας είναι να σταματήσει αυτή η σπατάλη, αυτή η αιμορραγία. Το δικό μου όραμα είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε κανένα παιδί να μην χρειαστεί ξανά να φύγει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά. Αυτή θα είναι για εμένα η πραγματική επιτυχία και για αυτή θα συνεχίσω να παλεύω με όλες μου τις δυνάμεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.