Συνέντευξη Παναγιώτας Δριτσέλη στο Kalabakacity.gr – Σε όλα τα χωριά, σε όλες τις επαφές μας, οι πολίτες, μέρα με τη μέρα, βλέπουν κι αξιολογούν τις πολιτικές μας

0 14,171

Συνέντευξη παραχώρησε στο kalabakacity.gr η Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Τρικάλων κα Παναγιώτα Δριτσέλη και απαντά στα παρακάτω ερωτήματα:

Κυρία Δριτσέλη, βρισκόμαστε στη μέση του προεκλογικού αγώνα, ποια είναι η εκτίμησή σας για την εξέλιξη της εκλογικής αυτής μάχης;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως επιτάσσει η δεοντολογία μας, διεξάγει και σε αυτές τις εκλογές έναν πολιτισμένο και συλλογικό αγώνα. Και σε αυτές τις εκλογές δίνουμε, λοιπόν, δίνουμε έμφαση στον προγραμματικό λόγο και στον απολογισμό του κυβερνητικού μας έργου. Αυτή η στάση, ανεξάρτητα από την εικόνα που κάποιοι επιχειρούν να μεταδώσουν, αγκαλιάζεται από τους πολίτες του Νομού μας. Σε όλα τα χωριά, σε όλες τις επαφές μας, οι πολίτες, μέρα με τη μέρα, βλέπουν κι αξιολογούν τις πολιτικές μας, τις συγκρίνουν με εκείνες που η Νέα Δημοκρατία είχε εφαρμόσει όταν κυβέρνησε. Η άποψή μας λοιπόν είναι ότι στο δρόμο μέχρι τις εκλογές θα καταδειχθούν οι πραγματικές στοχεύσεις των κομμάτων και οι πολίτες θα ψηφίσουν με γνώμονα την κοινωνική ατζέντα του κάθε κόμματος.

 

Το τελευταίο διάστημα έγινε μεγάλη συζήτηση σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Η μεσαία τάξη πιέστηκε υπερβολικά κυρία Δριτσέλη; 

Είναι αλήθεια ότι από την αρχή της οικονομικής κρίσης το 2010, η μεσαία τάξη υπερφορολογήθηκε και σήκωσε δυσθεώρητα βάρη. Θα ήθελα να θυμίσω στο σημείο αυτό ότι από το 2010 μέχρι το 2015, η μεσαία τάξη απώλεσε το 40% του εισοδήματος της λόγω της ύφεσης και της υπερφορολόγησης. Σωρεία φόρων επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει αυτούς τους φόρους; Προφανώς και δεν είναι κάτι εύκολο, όμως σταδιακά μια σειρά από φοροελαφρύνσεις προχώρησαν. Η μείωση του φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις από το 26% στο 22%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10%, με μεγαλύτερη έμφαση στις μικρές περιουσίες, η θέσπιση του αγροτικού αφορολόγητου, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια είναι κάποια βήματα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας; Είναι αυτά αρκετά; Σημερα που βγήκαμε από το μνημόνιο μπορούμε να δεσμευτούμε και για τα επόμενα βήματα, τα οποία είναι συγκεκριμένα. Μείωση κατά 50% της προκαταβολής φόρου, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά ακόμα 30%, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 33%. Τα μέτρα αυτά είναι κοστολογημένα και αφορούν τα εισοδήματα των πολλών.

 

Κυρία Δριτσέλη κατάγεστε από την Καλαμπάκα. Τι θεωρείτε ότι προσφέρατε αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας; 

Η περιοχή μας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα από συγκεκριμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις κατάφερε να ενισχύσει τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Προχώρησαν μεγάλα έργα υποδομής, ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η επανακατασκευή της γέφυρας της Διάβας και εξασφαλίστηκαν σημαντικότητα κονδύλια για υποδομές καθημερινότητας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 5 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε για τα Μετέωρα από το πρόγραμμα Φιλόδημος, με τα οποία βελτιώσαμε αγροτική οδοποιία, ανακαινίσαμε παιδικές χαρές, δημιουργήσαμε υποδομές πολιτικής προστασίας. Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του γηπέδου του Καστρακίου, ενώ την ίδια στιγμή ο δήμος μας μετονομάστηκε σε δήμο Μετεώρων κι επανεντάχθηκε στους ορεινούς δήμους της χώρας. Αυτές τις αλλαγές τις εγγυήθηκε ο “Κλεισθένης” ανατρέποντας τις αδικίες του μνημονιακού “Καλλικράτη”. Ακόμη, εκδόθηκε το 2016, το Προεδρικό Διάταγμα για την Μονιμότητα της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, υλοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της θρησκευτικής κοινότητας των Μετεώρων. Η εξέλιξη αυτή ομαλοποιεί την θρησκευτική ζωή και την καθημερινότητα των Ιερών Μονών των Μετεώρων και βελτιώνει τις δυνατότητες ανάπτυξης της θρησκευτικής κοινότητας της περιοχής. Τέλος, ο τουρισμός στην περιοχή μας υποστηρίχθηκε κι από την ολοκλήρωση του Ε65, αλλά κι από την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου. Με αυτές τις παρεμβάσεις μας λοιπόν, η περιοχή μας πέρασε σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης κι αυτό το κεκτημένο θα πρέπει να το διατηρήσουμε.

 

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι σε αυτές τις εκλογές; 

Ο βασικός στόχος όλων μας είναι η ανάσχεση της δεξιάς πολιτικής και των νεοφιλελεύθερων μέτρων που φέρνει μαζί της. Σε αυτό το στόχο είμαστε αφοσιωμένοι όλοι μας συλλογικά και ατομικά. Οι προσωπικοί στόχοι του καθενός έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το βασικό είναι να καταφέρουμε να ακουστεί στους πολίτες το πρόγραμμά μας και να αναδείξουμε τις διαφορές μας με τη Νέα Δημοκρατία. Από εκεί και πέρα, αυτό που επιθυμούμε είναι να κριθούμε για το έργο μας και προφανώς να νικήσουμε, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να εγγυηθεί την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας για ακόμα τέσσερα χρόνια.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.