Συνάντηση της Κατερίνας Παπακώστα με τη νέα Γ.Γ. Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Μαρία Συρεγγέλα

0 862

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά απαξιωτικής και προσβλητικής αντιμετώπισης των γυναικών και συγκεκριμένα μαθητριών που έλαβαν χώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η βουλευτής Τρικάλων, κ. Κατερίνα Παπακώστα, επιδεικνύοντας έκδηλο ενδιαφέρον ,αναφορικά με την εξάλειψη εμφανών και μη διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, πραγματοποίησε συνάντηση στις 18 Σεπτεμβρίου με τη νέα Γενική Γραμματέα.

Σε πρόσφατη δήλωση της η κα Συρεγγέλα, σχετικά  με το “χάσμα μεταξύ των δύο φύλων σε μισθούς, επαγγελματική εξέλιξη και διαπροσωπικές σχέσεις” αποτύπωσε  την  θλιβερή πραγματικότητα.

Στη συζήτησή τους, οι κες Παπακώστα και Συρεγγέλα επικεντρώθηκαν ,μεταξύ άλλων νοσηρών κοινωνικών φαινομένων, σε αυτό της άνισης μεταχείρισης των γυναικών ,που παρατηρείται σε κάθε τομέα ,τόσο σε εθνικό όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια την καταγραφή αύξησης περιστατικών έμφυλης βίας λόγω των αισθημάτων μειονεξίας των ατόμων στα πλαίσια της κοινωνίας. Τα αδιέξοδα συνεπώς που προέκυψαν, οδήγησαν σε αύξηση της ανισότητας των φύλων και σε ένα διαρκή αγώνα των γυναικών για την προάσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους, χωρίς ωστόσο εμφανή αποτελέσματα.

Κλείνοντας τη εποικοδομητική συζήτησή τους, οι κες. Παπακώστα και Συρεγγέλα εξέφρασαν από κοινού την επιτακτική ανάγκη έκλειψης ανάλογων θλιβερών φαινομένων και πως ο ρόλος της πολιτείας θα πρέπει να είναι καθοριστικός για την πορεία μιας δημοκρατικής , αν μη τι άλλο χώρας.

Μέσα από τα κατάλληλα θεσμικά πλαίσια, μέσα από δομές εκπαίδευσης και κυρίως την αποδόμηση των ήδη διαμορφωμένων στερεοτύπων ,τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, θα επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και κατά συνέπεια η διαμόρφωση μίας νέας δυναμικής οικονομικής κατάστασης με πολλαπλά οφέλη για το άτομο και το σύνολο.

Η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε τέλος, στις άμεσα προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσει η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  ενόψει  της παγκόσμιας ημέρας  για  την εξάλειψη  της  βίας κατά των γυναικών  στις  25 Νοεμβρίου  2019 , ενώ  δεσμεύθηκε  πως θα βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με την βουλευτή Τρικάλων καθώς  και  τους αρμόδιους φορείς και θεσμούς του Νομού Τρικάλων  για την επίτευξη λύσης στα μείζονα αυτά κοινωνικά ζητήματα.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr