Συνάντηση Δημάρχου και επαγγελματιών Καλαμπάκας

Γενικεύθηκε η συνάντηση των επαγγελματιών της Καλαμπάκας με τον δήμαρχο κ. Βύρωνα Μπουτίνα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του και αντικείμενο τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες – πεζοδρόμια).
Η συνάντηση επαγγελματιών προέκυψε ύστερα από την παραλαβή των λογαριασμών οι οποίοι ήταν αρκετά «φουσκωμένοι» θα λέγαμε.

0 299

Γενικεύθηκε η συνάντηση των επαγγελματιών της Καλαμπάκας με τον δήμαρχο κ. Βύρωνα Μπουτίνα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του και αντικείμενο τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων (πλατείες – πεζοδρόμια).
Η συνάντηση επαγγελματιών προέκυψε ύστερα από την παραλαβή των λογαριασμών οι οποίοι ήταν αρκετά «φουσκωμένοι» θα λέγαμε.

Οι διαμαρτυρίες των επαγγελματιών έφτασαν στα αυτιά του δημάρχου ο οποίος μετά από σχετική έρευνα που διενήργησε διεπίστωσε λογιστικό λάθος όσον αφορά τον υπολογισμό των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων.
Έτσι με πρωτοβουλία του κλήθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι επαγγελματίες στο γραφείο του ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Να πούμε ότι το λογιστικό λάθος, σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μπουτίνα, οφείλεται ότι ο υπολογισμός έγινε σε ετήσια βάση ενώ το σωστό ήταν να υπολογιστούν σε εξάμηνη.
Ο κ. Μπουτίνας εξήγησε στους διαμαρτυρόμενους επαγγελματίες ότι το λάθος έχει ήδη διορθωθεί αναγνωρίζοντας ότι ορθώς υπήρξαν διαμαρτυρίες.
Οι διαβεβαιώσεις του δημάρχου καθησύχασαν τους επαγγελματίες και έτσι η κουβέντα γενικεύθηκε.
Τα καυτά θέματα της πόλης
Ο κ. Μπουτίνας, όπως ο ίδιος δήλωσε, άδραξε της ευκαιρίας να θέσει τα καυτά θέματα που έχουν σχέση με την οργάνωση και λειτουργία δραστηριοτήτων της πόλης.
Ο Δήμαρχος ζήτησε την γνώμη των επαγγελματιών για το θέμα των πεζοδρομήσεων, το κυκλοφοριακό, την χρήση μουσικών οργάνων και των κοινόχρηστων χώρων.
Οι επαγγελματίες, όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπουτίνας, συμφώνησαν σε ότι αφορά το θέμα των πεζοδρομήσεων ότι θα πρέπει η δημοτική αρχή να προχωρήσει στον σχεδιασμό των πρωτοβουλιών και ότι η πόλη θα πρέπει να αποκτήσει πεζοδρόμους.
Να πούμε ότι το θέμα κυρίως επικεντρώνεται στην οδό Τρικάλων που αποτελεί και την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης.
Επ’ αυτού υπάρχουν αντιρρήσεις κυρίως από κάποιους επαγγελματίες της Τρικάλων.
Πάντως χθες ο Δήμαρχος μιλώντας στο ράδιο «ΣΤΑΓΩΝ» υπογράμμισε ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να προχωρήσει το θέμα των πεζοδρομήσεων.
Από εκεί και πέρα ο κ. Μπουτίνας ζήτησε από τους επαγγελματίες να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της πολιτείας και του δήμου για την χρήση των μουσικών οργάνων (ηχορύπανση) αλλά και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους.
Αναπτυξιακό Συνέδριο
Για όλα αυτά αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής ο Δήμαρχος αποκάλυψε χθες ότι προετοιμάζει την πραγματοποίηση του πρώτου αναπτυξιακού συνεδρίου.
Το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο δήμου Καλαμπάκας προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2007.
Στόχος είναι να δοθούν απαντήσεις για τα χαρακτηριστικά και τη μορφή της τοπικής τουριστικής αλλά και γενικότερης ανάπτυξης του δήμου Καλαμπάκας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Τα ντοκουμέντα του συνεδρίου θα αποτελέσουν για την δημοτική αρχή το πλαίσιο της τοπικής ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθήσει.
Ποδηλατικός γύρος Καλαμπάκας
Εν τω μεταξύ στις 30 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή έχει προγραμματισθεί και θα γίνει ο ποδηλατικός γύρος της πόλης.
Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και ποδηλάτου.
Στόχος να ευαισθητοποιηθούν οι δημότες ώστε να χρησιμοποιούν ήπια μέσα μετακίνησης εντός της πόλης.
Με αφορμή αυτήν την εκδήλωση ο δήμος καλεί τους νέους να πάρουν μέρος σ’ αυτόν τον ποδηλατικό γύρο της πόλης.
Μάλιστα για να δώσει περαιτέρω έμφαση στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν διάφορα έπαθλα, βραβεία κλπ.
Η δημοτική αρχή θεωρεί πολύ σημαντικό το θέμα για τον επιπλέον λόγο ότι η Καλαμπάκα και ειδικότερα το κέντρο της αντιμετωπίζει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η ΕΡΕΥΝΑ 22 Σεπτεμβρίου 2007, αρ. φύλλου 14720, σελίδα 17

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.