Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων σε σύσκεψη για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στην Ιταλία

1 1.675

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στην σύσκεψη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)» στην Παβία της Ιταλίας

O Πρόεδρος του Επιμελητήριου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλειος, συμμετείχε στη σύσκεψη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)», εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παβία της Ιταλίας στις 26 & 27 Οκτωβρίου.

Στόχος του δικτύου Mirabilia, είναι ο συντονισμός και η κοινή συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων από όλη την Ευρώπη, αξιοποιώντας προγράμματα της Unesco και αναδεικνύοντας την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τα παραγόμενα προϊόντα, την γαστρονομία, τις τουριστικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις για την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.

Στη σύσκεψη του δικτύου Μirabilia συμμετείχαν επιμελητήρια από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Βουλγαρία, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουνε, μεταξύ άλλων,  απόψεις για τη δημιουργία κοινών δράσεων, το επιχειρηματικό μοντέλου το δικτύου, συμπράξεις με υπάρχοντα Ευρωπαϊκά δίκτυα/ οργανισμούς και μελλοντικά Ευρωπαϊκά project. Στο τέλος της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 & 7 Δεκεμβρίου, στη Ματέρα της Ιταλίας, όπου και θα οριστικοποιήσουν τη δομή και το μοντέλο δράσης του Δικτύου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. ΟΧΙάς λέει

    Θα έχουμε ακόμη ένα παραμύθι;
    Όπως μ ε την ένταξη του Ασπροποτάμου στις “Διαδρομές και πολιτισμός της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Νομαδικής Μετακίνησης Ζώων-Routes and Civilization of Transhumance World Heritageα), της UNESKO;
    Θα περνάμε καλά όπως με το πρόγραμμα «LeonardodaVinci» «UBI-MINOR» με συντονιστή εταίρο την Ιταλική εταιρεία πολιτιστικών δραστηριοτήτων QualityProgram.
    Όπου συμμετείχε η ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. αφορούσε την υλοποίηση ενός πρότζεκτ για τη διαρκή κατάρτιση, με την εισαγωγή καινοτομικών μεθόδων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Vocational Education & Training – VET), των επαγγελμάτων που σχετίζονται με τα προστατευόμενα μνημεία της UNESCO. Με συνολικό προϋπολογισμό 530.000,00 € για όλους τους εταίρους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr