Σχολή Χορού «Χορός & Έκφραση» – Ξεκινάμε συναντήσεις YOGA ΓΕΛΙΟΥ στη σχολή μας!!!

Συντονίζει η Ελευθερία Σικινιώτη πιστοποιημένη συντονίστρια της yoga γέλιου.

0 504

Συντονίζει η Ελευθερία Σικινιώτη πιστοποιημένη συντονίστρια της yoga γέλιου.

Συντονίζει η Ελευθερία Σικινιώτη πιστοποιημένη συντονίστρια της yoga γέλιου.(Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 .

Απόφοιτη της Ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης MELISSA ART SCHOOL της Έλντας Πανοπούλου το 2008.

Πιστοποιημένη συντονίστρια της yoga γέλιου και μέλος στο παγκόσμιο κλαμπ γέλιου( laughter yoga international) από το 2013.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις ως ηθοποιός από το 2008 μέχρι και σήμερα.Παράλληλα με το θέατρο εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού από το 2012.

Επέστρεψε στα Τρίκαλα το 2015 όπου κι έχει καταγωγή.Από το Νοέμβρη του 2015 με την υποστήριξη του Δημοτικού θεάτρου Τρικάλων προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά στο κοικωνικό Κλαμπ Γέλιου Τρικάλων με σκοπό την παγκόσμια ειρήνη μέσα από το γέλιο.

www.laughter-yoga.gr

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι:

α)τμήμα για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω
β)τμήμα ενηλίκων
γ)συνδυαστικό τμήμα γονέων και παιδιών από 2 ετών και άνω

Πρώτη συνάντηση Παρασκευή 30/9 ώρα 18:00-19:00
Δηλώσεις συμμετοχής 2432077290-6973690680 Δήμητρα Κανάτα

Τι είναι η YOGA ΓΕΛΙΟΥ και σε ποιους απευθύνεται!

Η Yoga Γέλιου (Laughter Yoga) είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση.Ξεκίνησε το 1995 από τη Βομβάη της Ινδίας ,από τον Δόκτορ Μαντάν Κατάρια παθολόγο γιατρό και δάσκαλο της yoga, ενώ στην Ελλάδα έκανε τη εμφάνιση της το 2008. Στη yoga του γέλιου συνδυάζουμε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγουδι, και πάνω απ’ όλα παιδική διάθεση και το αποτέλεσμα είναι γέλιο που ρέει κατευθείαν από την καρδιά!

Γιατί το γέλιο είναι τόσο ευεργετικό;;; Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα μας. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται και πολλά ακόμη.

Yoga γέλιου για ενήλικες :Ο καθένας μπορεί να γελάσει ,χωρίς να βασίζεται στο χιούμορ ή στην κωμωδία.Το γέλιο αρχικά προκαλείται σαν φυσική άσκηση και στη συνέχεια επειδή διατηρούμε οπτική επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ,καταλήγουμε σε αυθόρμητο μετδοτικό γέλιο.Η yoga του γέλιου είναι η μοναδική τεχνική που επιτρέπει στους ενήλικες να επιτύχουν εγκάρδιο συνεχές γέλιο ,χωρίς την ανάμειξη νοητικών διαδικάσιων.Και αυτό γιατί υπερπηδά τα διανοητικά συστήματα,που συνήθως λειτουργούν σα φρένο για το φυσικό γέλιο.

Yoga γέλιου για παιδιά:Τα παιδιά έχοντας από τη φύση τους την ¨παιδική¨ διάθεση σε συνδυασμό με το ομαδικό παιχνίδι, αναπτύσσουν συναισθηματικές και κοινωνικές ικανότητες ,οι οποίες καθορίζουν κι επηρεάζουν σε μαγάλο ποσοστό την εξέλιξη στη ζωή τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.