Στους «ΠΡΩΙΝΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ» του ΑΝΤ1 ο Σωτήρης Φαμίσης – VIDEO

0 401

Στην κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ» κλήθηκε να τοποθετηθεί ο Σωτήρης Φαμίσης. Ως Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Π.Ε. Τρικάλων συζητώντας για το άνοιγμα του τουρισμού, έθεσε ορισμένα ζητήματα στην Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, που ήταν επίσης καλεσμένη της εκπομπής.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην εκπαίδευση και κατάρτιση που θα πρέπει να λάβουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο αλλά και οι επαγγελματίες του τουρισμού, προκειμένου να είναι έτοιμοι για την επόμενη μέρα στη βαριά βιομηχανία της χώρας μας.

Επίσης τόνισε ότι η περιοχή μας, και τα Μετέωρα ειδικότερα, πέραν του γεγονότος ότι είναι γνωστά ως ένας θρησκευτικός προορισμός, αποτελούν και έναν ιδιαίτερου κάλλους προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό ήπιας μορφής.

Επί των θεμάτων της εκπαίδευσης η Υφυπουργός απάντησε ότι το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω των Περιφερειακών Συμβουλίων Τουρισμού και ότι προωθείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης του εποχικού προσωπικού και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.

Παρακολουθείστε το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 02:35:30 και μετά.

https://www.antenna.gr/watch/1454624/proinoi-typoi-04-04-2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.