Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μικέλης Χατζηγάκης

0 403

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης. Ο κ. Χατζηγάκης ζήτησε της ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Διεύθυνσης αστυνομίας Τρικάλων και την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε συγκεκριμένες ομάδες (π.χ. ΟΠΚΕ, Διμοιρία) καθώς μερικές από αυτές επιχειρούν όχι μόνο εντός νομού αλλά και εκτός Τρικάλων σε τακτική βάση.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη λειτουργίας τμήματος μεταγωγών στα Τρίκαλα με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αλλά και εγκαταστάσεις διότι τα Τρίκαλα διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας που απασχολούν την αστυνομική διεύθυνση του νομού.

Τέλος, ο Χατζηγάκης τόνισε στον υφυπουργό την ανάγκη υποστήριξης της κτηριακής υποδομής, και συγκεκριμένα την δημιουργία σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου στα Τρίκαλα στο οποίο ο κ. Οικονόμου ανταποκρίθηκε θετικά και ήδη δεσμεύτηκε να μελετήσει το ζήτημα.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Μ. Χατζηγάκης: «Η ασφάλεια είναι συστατικό στοιχείο για την Δημοκρατία και την εύρυθμη λειτουργία της. Ο νόμος και η τάξη δεν αποτελεί ούτε «δεξιό» ούτε «αριστερό» μέτρο. Είναι ένα βαθιά δημοκρατικό μέτρο. Η ασφάλεια είναι ένα δημόσιο αγαθό. Για αυτό και η αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας – που σήμερα αποτελούνται από παιδιά του λαού – πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να υποστηριχτούν».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.