Στο Schwabach της Γερμανίας αποστολή πέντε ατόμων από την Καλαμπάκα

0 1,115

Αναχώρησε από την Καλαμπάκα για το Schwabach της Γερμανίας αποστολή 5 ατόμων, 4 μαθητριών από τα Λύκεια της πόλης μας, των: Αναγνώστου Έλενας, Λαρίση Ναταλίας, Παπακώστα Δέσποινας, Σμαϊλάι Ανίτας και της συνοδού τους Δρ. Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αμβούργου Αθηνάς Παντούλα, μέλους του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας-Schwabach.

Η ίδια αποστολή, με πολυπληθέστερη όμως σύνθεση από μαθήτριες και μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Καλαμπάκας, είχε συμμετάσχει τον Αύγουστο του 2017 σε δράσεις αναφορικά με μαθητές στο Schwabach, μαζί με μαθητιώσα νεολαία από τη γαλλική πόλη les Sables-d’Olonne και την τουρκική πόλη Kemer, οι οποίες αποτελούν αδελφοποιημένες πόλεις με το Schwabach.

Φέτος, μετά την άψογη συμμετοχή τους και την παραδειγματική συμπεριφορά τους πριν δύο χρόνια, από την ίδια ομάδα επαναπροσκλήθηκαν, για λόγους καθαρά επιλογής κατά ηλικία, οι μεγαλύτερες μαθήτριες, απόφοιτες της τρίτης Λυκείου, για να πάρουν μέρος, αυτήν τη φορά, σε δράσεις για νέους και για να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες ηλικιακά ομάδες μαθητών από το Schwabach, τη διοργανώτρια πόλη, αλλά και από το les Sables-d’Olonne και το Kemer, για μία περίπου εβδομάδα.

Η πρόσκληση για την ελληνική αποστολή απευθύνθηκε ήδη από το Φεβρουάριο, εκ μέρους του Δημάρχου του Schwabach κ. Matthias Thürauf, από τις προέδρους του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Schwabach-Καλαμπάκας κ.κ. Monika Heinemann και Ελένη Μπούση-Κατσικά και την υπεύθυνη παιδαγωγό του Κέντρου Νεότητας του Schwabach κ. Julia Partes, στην προέδρο του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας κ. Έλλη Παπαθανασίου και έγινε με μεγάλη χαρά αποδεκτή. Ο κ.Thürauf είχε μάλιστα προαναγγείλει την πρόσκληση κατά την περσινή επίσκεψή του τον Μάιο στην Καλαμπάκα, όταν συναντήθηκε με την ομάδα των παιδιών σε μία εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας, στην οποία συμμετείχαν και τα παιδιά αυτά και παρουσίασαν μία εξαιρετική δράση, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις, μαζί με ομάδα παιδιών από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και με ομάδα φιλοξενούμενων μαθητών από το Αdam Kraft Gymnasium του Schwabach. Η ελληνική ομάδα, λοιπόν, προετοιμάστηκε και ξεκινά το ταξίδι της.

Την αποστολή αποχαιρέτησαν, κατά την αναχώρησή της από την Καλαμπάκα, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων κ. Θοδωρής Αλέκος και η πρόεδρος του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας κ. Έλλη Παπαθανασίου, οι οποίοι της ευχήθηκαν καλή διαμονή στο Schwabach και καλή επιτυχία στην εκεί συμμετοχή της στις δράσεις του Κέντρου Νεότητας του Schwabach. Τα παιδιά εξέφρασαν στον κ. Αλέκο τον ενθουσιασμό τους για το ταξίδι αυτό και την ιδιαίτερη τιμή, που ένιωσαν για την επιλογή τους από τη διοίκηση του Κέντρου Νεότητας του Schwabach και ο κ. Αλέκος τόνισε ότι θα είναι υπερήφανος αρωγός σε κάθε δράση τέτοιου χαρακτήρα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.