Στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Χρ. Σινάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γ. Παπαπούλιος – Το ψήφισμα του συνεδρίου

Στο 2ο κοινό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα από την ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννπς Παπαπούλιος.

0 56

Στο 2ο κοινό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα από την ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρ. Σινάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννπς Παπαπούλιος.

Από το κοινό συνέδριο που έγινε εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

1. Το δεύτερο Έκτακτο Κοινό Συνέδριο ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ, καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος για τη μετάβαση στην Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση, την αποκέντρωση και την ενδυνάμωση των θεσμών Τοπικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας και τις αρχές της διαβαθμιδικής συνεργασίας.

2. Η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση είναι το αποτελεσματικό εργαλείο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση για περισσότερες δουλειές, μικρότερους φόρους, μεγαλύτερο εισόδημα.
Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που θα αμβλύνει τη γραφειοκρατία και θα βελτιώσει ην καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση της νέας εποχής.

3. Αυτό το Σχέδιο Νόμου δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συζήτηση στο σύνολό του, ιδίως δε κατά
-το σκέλος των αρμοδιοτήτων,
-των πόρων,
-της καταστατικής θέσης των αιρετών και των εργαζομένων,
– την πάταξη της γραφειοκρατίας,
-των ενδοαυτοδιοικητικών ανισοτήτων,
-καθώς και του περίπλοκου συστήματος εκλογής και συγκρότησης των οργάνων των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.

4. Καλούμε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης , να δώσει προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και της χώρας και να προχωρήσει σε έναν ουσιαστικό διάλογο για την αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Κράτους. Να μην επιλέξει να προχωρήσει στη διαμόρφωση σκηνικού ρήξης που μπορεί να εξυπηρετεί πολιτικούς σχεδιασμούς, αλλά πλήττει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, την τοπική δημοκρατία και την κοινωνία.

5. Εξουσιοδοτεί τα Διοικητικά Συμβούλια ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματα ανάλογα με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

papapoliso sinanis enpe sypapapoliso sinanis enpe syn

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.