Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR ο Δρ. Λιάπης, για την υπόθεση της Μυρσίνης Λοίζου

1 1.107
Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, εμφανίστηκε ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Λίαπης, σχολιάζοντας την υπόθεση της προσφάτως παραιτηθείσης υποψηφίας Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κας Μυρσίνης Λοίζου και απαντώντας σε ερωτήσεις για το κατά πόσον μια Καταθλιπτική Διαταραχή θα μπορούσε να δικαιολογήσει συμπεριφορές όπως αυτή της επί 5 χρόνια παράνομης εισπράξεως της συντάξεως της θανούσης μητρός της.
Ο κ. Λιάπης ανέφερε πως η κατάθλιψη μπορεί μεν να επιφέρει έκπτωση της καθημερινής λειτουργικοπτητας του ατόμου και ενδεχόμενη συσσώρευση εκκρεμοτήτων που αφορούν σε οικονομικές και διαχειριστικές πτυχές της καθημερινότητάς του, η έκπτωση, όμως, αυτή δεν μπορεί να είναι επιλεκτικη και εστιασμένη μόνον σε ζητήματα που η παραμέλησή τους προσπορίζει όφελος. Επίσης, η κατάθλιψη, όπως και όλες οι συναισθηματικές διαταραχές διακρίνονται από μία περιοδικότητα στην εμφάνισή τους, με τα συμπτώματά τους να εκδηλώνονται για συγκεκριμένες περιόδους, να αποδράμουν και να υποτροπιάζουν, με τη λειτουργικότητα των ασθενών να ανακτάται στα μεσοδιαστήματα αυτών των υποτροπών.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η διάγνωση της κατάθλιψης θα μπορούσε να αποτελεί απαγορευτικό παράγοντα για την άσκηση πολιτικών καθηκόντων όπως αυτά του Ευρωβουλευτή ή του Βουλευτή, ο Δρ. Λιάπης απάντησε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καλλιεργείται το στίγμα της ψυχικής νόσου, η οποία όταν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά δεν ειναι σωστό να θεωρείται ανασχετικός παράγοντας για την εκπλήρωση οποιουδήποτε εργασιακού ή άλλου καθήκοντος ή υψηλής αποστολής.
Η κατάθλιψη, μάλιστα, μέσω του καταθλιπτικού ρεαλισμού και της αυξημένης ενσυναίσθησης -δηλαδή της ικανότητας να μπαίνουμε στη θέση του άλλου- που τη συνοδεύουν,  μπορεί -υπό προυποθέσεις και όχι φυσικά κατά τη διάρκεια των σοβαρών καταιθλιπτικών επεισοδίων- να αναδειχθεί σε πλεονέκτημα για τους ασκούντες πολιτική εξουσία.
Για αυτό εξάλλου είναι πολλά τα παραδείγματα διακεκριμένων πολιτικών προσωπικοτήτων που έπασχαν είτε από μονοπολική κατάθλιψη είτε από διπολική διαταραχή. Την ίδια στιγμή, η κατάθλιψη, όπως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως αιτία αποκλεισμού από τη δημόσια σφαίρα, έτσι δεν μπορεί να εμφανίζεται και ως δικαιολογία για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του πολίτη προς το κράτος. Ακόμη και πίσω από μια βαριά συναισθηματική νόσο, τα ηνία των επιλογών, των πράξεων ή των παραλείψεών μας συνεχίζει να τα κρατά ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μας, με τα χαρίσματα αλλά και με τα ελαττώματά μας. Με τα πλεονεκτήματα και με τα ηθικά μας κενά.
Στην ίδια θεματική ενότητα του δελτίου του STAR φιλοξενήθηκαν σχετικές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, για το ίδιο θέμα.
Με την ιδιότητα του Στελέχους της Νέας Δημοκρατίας (και όχι με αυτήν του Ψυχιάτρου και Διδάκτωρος του Πανεπιστημίου Αθηνών) ο κ. Λιάπης πρόσθεσε πως στα χρόνια της κρίσης οι πολίτες είδαν τις πιέσεις να αυξάνονται.
Είδαν τις συντάξεις και τους μισθούς να πετσοκόβονται και την κοινωνία να φτάνει στα όρια της «εθνικής κατάθλιψης». Παρόλα αυτά ανταποκρίθηκαν στις σκληρές και πολλές φορές αχρείαστες θυσίες που απαιτήθηκαν.
Είναι, λοιπόν,  ντροπή να χρησιμοποιείται η νόσος της κατάθλιψης ως δικαιολογία όχι απλώς για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς την πολιτεία, αλλά για μία επί μακρού εξακολουθητική παρανομία εξαπατήσεως του κράτους με την είσπραξη της συντάξεως θανόντος συγγενούς.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

  1. Mme Cassoulet λέει

    Γιατρέ όλα καλά αλλά μιας και μοστράρεις ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχουμε και λέμε: επί suces story Σαμαρά διαλύσατε τη χώρα, μείωση του ΑΕΠ 25% αποτέλεσμα 1.500.00 άνεργοι!!! Πήρατε 8% την ανεργία και την πήγατε 28%. Έφυγαν 300.000 νέοι μετανάστες ίσως αυτά τα παιδιά εννοείς να γυρίσουν από το εξωτερικό. Φέρατε 21δις μέτρα λιτότητας. Υπογράψατε μνημόνιο με πλεονάσματα 4.5%!!!!!! Μειώσατε κατά 30% τα εισοδήματα μας . Μειώσατε κατά 40% μισθούς και συντάξεις. Αυξήσατε το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67. Κατήργησαν 13 και 14 σύνταξη. Βγάλατε 2.5 εκατ. ανασφάλιστους εκτός δημοσίας υγείας.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr