Στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν

Στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 ανήκουν τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν,

0 181

Στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 ανήκουν τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν,

Στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 ανήκουν τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ.

«Σήμερα, 513 ημέρες μετά την εξαφάνιση του αεροσκάφους, με βαριά καρδιά πρέπει να σας ανακοινώσω πως η διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων επιβεβαίωσε οριστικά πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη Ρεϊνιόν ανήκουν πράγματι στην πτήση MH370», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, που υπογράμμισε: «Τώρα έχουμε σαφή στοιχεία πως, όπως είχα ανακοινώσει στις 24 Μαρτίου του περασμένου έτους, η πτήση MH370 είχε τραγική κατάληξη στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό».

Η αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το μοιραίο Boeing, με ανακοίνωσή της, ενημέρωσε τις οικογένειες και τους οικείους των επιβατών και του πληρώματος για τις εξελίξεις, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη της.

“Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές μεταφέρουν τη βαθύτατη θλίψη τους στις οικογένειες και τους φίλους των επιβατών της πτήσης MH370, μετά τη γνωστοποίηση πως το τμήμα που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν στις 29 Ιουλίου ήταν όντως κομμάτι της πτήσης MH370”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Αν και η επιβεβαίωση αυτή δε λύνει το μυστήριο της εξαφανισμένης πτήσης, παρόλα αυτά, πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας υπάλληλος καθαριότητας εντόπισε σε ακτή της Ρεϊνιόν ένα κομμάτι αεροσκάφους. Αμέσως, αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του ευρήματος, ενημέρωσε τις αρχές.

newsbomb.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.