Στο ΑΕΡΙΝΟ και πάλι ο Louiziana Red

Στη Μουσική Σκηνή «Αέρινο» στην Καλαμπάκα θα βρεθεί και πάλι ο θρύλος της Blues, Louisiana Red μαζί με τους Blues Wire την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου το βράδυ.

0 161

Στη Μουσική Σκηνή «Αέρινο» στην Καλαμπάκα θα βρεθεί και πάλι ο θρύλος της Blues, Louisiana Red μαζί με τους Blues Wire την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου το βράδυ.

Στη Μουσική Σκηνή «Αέρινο» στην Καλαμπάκα θα βρεθεί και πάλι ο θρύλος της Blues, Louisiana Red μαζί με τους Blues Wire την ερχόμενη Παρασκευή 16 Απριλίου το βράδυ. Ο Louisiana Red έρχεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από το 1987 και αποτελεί  χωρίς αμφιβολία μία από τις  περισσότερο σημαντικές  προσωπικότητες του μπλουζ.

Περιοδεύει ασταμάτητα όλο το χρόνο από  ήπειρο σε ήπειρο, τραγουδώντας τα δικά του βιώματα και παίζοντας με δεκάδες μπάντες και μουσικούς.

Ήδη στη χώρα μας υπάρχει ένα άλμπουμ του με τον Στέλιο Βαμβακάρη και ένα με τον Ζωρζ Πιλαλί, ενώ η συμμετοχή του στην παρουσίαση των Blue Evenings στο Μέγαρο Μουσικής το Δεκέμβριο του 1996 ήταν συγκλονιστική.

Η μουσική του δραστηριότητα αρχίζει στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του’40, όταν πιτσιρικάς παίζει φυσαρμόνικα και κιθάρα στους δρόμους για πενταροδεκάρες.

Το 1948 γνωρίζει τον Muddy Waters ο οποίος γοητεύεται από τον πεισματάρη δωδεκάχρονο ορφανό και του μαθαίνει όλα όσα ξέρει, περιθάλποντας τον σαν το πνευματικό του παιδί.

Σήμερα, ο Louisiana Red είναι ο μοναδικός μουσικός στα δεδομένα του μπλουζ, που παίζει σλάιντ κιθάρα, όπως ακριβώς και ο Muddy.

Καταλυτικές υπήρξαν επίσης και οι συνεργασίες του με τον John Lee Hooker και τον Jimmy Reed.

Στη δεκαετία του ’50 αρχίζει να ηχογραφεί με το ψευδώνυμο Crying Red ή Playboy Fuller. Στη συνέχεια υιοθετεί το Louisiana Red, είτε λόγω της Ινδιάνικης καταγωγής του, είτε εξαιτίας της σοσιαλιστικής του ιδεολογίας και δράσης στο κίνημα των Black Muslims και του Rev.Ike, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Φεστιβάλ και περιοδείες με τους Albert King, Johnny Winter, Rory Gallagher, Eric Burdon, με τον οποίο και συμπρωταγωνιστεί στην ταινία “Comeback” και η τελική δικαίωση με το βραβείο W.C.Handy σαν ο καλύτερος παραδοσιακός καλλιτέχνης του μπλουζ.

Ο Louisiana Red είναι ένας μοναδικός φίλος για όσους τον γνώρισαν από κοντά – και είναι πολλοί αυτοί στην Ελλάδα – και ένας ξεχωριστός και μεγάλος καλλιτέχνης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.