Στην Καλαμπάκα το 20ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η ιδέα του Διεθνούς Συμποσίου Ζωγραφικής «Εντυπώσεις από την Ελλάδα».

0 252

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η ιδέα του Διεθνούς Συμποσίου Ζωγραφικής «Εντυπώσεις από την Ελλάδα».

Πέρασαν 20 χρόνια από τότε, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα η ιδέα του Διεθνούς Συμποσίου Ζωγραφικής «Εντυπώσεις από την Ελλάδα».
Στην Ευρώπη αυτή η πολιτιστική εκδήλωση συνεχίζεται πάνω από το μισό αιώνα και ονομάζεται PLAIN-AIR, γνωστή ως καλλιτεχνική εργασία στον ανοικτό αέρα – στο περιβόλι – μακριά από τις μεγαλουπόλεις.
Η εκδήλωση βασίζεται στην επιλογή, την πρόσκληση και την φιλοξενία των Καλλιτεχνών, οι οποίοι έρχονται από διάφορες χώρες, γνωρίζουν και βιώνουν καθημερινά τον τόπο όπου διαμένουν, αλλά και άλλους εφ’ όσον ταξιδέψουν.
Κατά το διάστημα αυτό παράγουν έργα, αποτυπώνοντας μεταπλασμένες τις εντυπώσεις ή τα ερεθίσματα που αποκτούν, δημιουργώντας μια πολύμορφη γέφυρα αλληλοεπικοινωνίας των λαών διαμέσου της γλώσσας της τέχνης.
Οι καλλιτέχνες είναι δόκιμοι και αναγνωρισμένοι στις χώρες τους και στο εξωτερικό.
Ειδικό ενδιαφέρων αποκτά η καταγραφή των εντυπώσεων και μετουσίωση των σφυγμών της ζωής που εικαστικά διακρίνεται ως καλλιτεχνική «ομιλία» στα έργα, τα οποία διατηρούν αυτοδυναμία και την μοναδικότητά τους, ως καθρέπτες διαπολιτιστικών ταυτοτήτων.
Το ΣΥΜΠΟΣΙΟ γίνεται η καλλίτερη πολυσυλλεκτική «πρεσβεία» αλληλογνωριμίας και επαφών, για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας, στα πλαίσια των λαών που αισθάνονται ως ανάγκη την ευρύτερη σύγκλιση, την οποία πριν και περισσότερα από όλες τις άλλες μεθόδους, η ΤΕΧΝΗ μπορεί να κατορθώσει.

Στο τέλος του Συμποσίου, τα αποτελέσματα της εργασίας παρουσιάζονται στο κοινό, στον τόπο της δημιουργίας και αργότερα στην Αθήνα.

Η Έκθεση συνοδεύεται από τον κατάλογο-ημερολόγιο με τα βιογραφικά και έργα των ζωγράφων, πολύ χρήσιμο για την επόμενη χρονιά, οποίο διαφημίζει τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ. Οι 19 προηγούμενες «Εντυπώσεις από την Ελλάδα» ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με την βοήθεια των Δήμων και ιδιωτικών χορηγών σε διάφορες γωνίες την Ελλάδας: το 1992 στα Καμμένα Βούρλα, 1993 – Ναύπλιο, 1994 – Σαντορίνη, 1995 – Σύρος, 1996 –
Πάρος, 1997-Αλεξανδρούπολη /Σαμοθράκη, 1998 &1999 – Λειψοί, 2000 – Πλάκα (Αθήνα), 2001 – Παλαιοχωρα Κρήτης, 2002 – Αγ. Αχίλλειος Πρέσπας, 2003 – Γαργαλιάνοι.
2004 – Σουφλί Έυρου, 2005 & 2006 – Πάρος, 2007-2010- Μεστά Χίου.
Για το 20ο Διεθνές Συμπόσιο Ζωγραφικής, το οποίο πραγματοποιείται τώρα από 22.05 ως 5.06.2011, στο ποιο όμορφο μέρος, τα ΜΕΤΕΩΡΑ. Το Συμπόσιο αυτό είναι υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας Πολωνικής Δημοκρατίας.

Οι Καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο της Καλαμπάκας είναι:
1. HELENA ZADREYKO GREECE συντονίστρια
2. NATALIA PILITSIDIS GREECE
3. NΙKOLAY YANAKIEV BULGARY
4. DANIEL ATANASSOV BULGARY
5. EDWARD HABDAS POLAND
6. JANUSZ .ION MALINOWSKI CANADA
7. KARLMAZUS GERMANY
8. ANDREY SHIROKOV RUSSTA
9. VLADIMIR SHIROKOV RUSSIA
Τα έργα που θα ζωγραφίσουν οι μεγάλοι αυτοί ζωγράφοι θα εκτεθούν στο κοινό την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Ιουνίου στο Μουσείο Καλαμπάκας.
Εκεί εκτός του ότι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα, θα μπορούν να αγοράσουν κιόλας.

πηγή Η ΕΡΕΥΝΑ – Βαγγέλης Γκιάτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.