Καλαμπάκα – Στη Χρυσομηλιά η Κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν

Στη Χρυσομηλιά θα βρίσκεται την Τρίτη 7 Ιουνίου από 9.30 π.μ. – 4.00 π.μ., η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου όσοι πολίτες επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου πολιτών,

0 233

Στη Χρυσομηλιά θα βρίσκεται την Τρίτη 7 Ιουνίου από 9.30 π.μ. – 4.00 π.μ., η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου όσοι πολίτες επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου πολιτών,

Στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου πολιτών, Στη Χρυσομηλιά θα βρίσκεται την Τρίτη 7 Ιουνίου από 9.30 π.μ. – 4.00 π.μ., η κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν προκειμένου όσοι πολίτες επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου πολιτών,
Για τον σκοπό αυτό, παρακαλούνται όσοι από τους κατοίκους γειτονικών χωριών επιθυμούν να επωφεληθούν από τον έλεγχο που περιλαμβάνει η κινητή μονάδα.

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τη συνεργασία και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Coca Cola 3ε, εκπονεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα Προληπτικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας με τίτλο «Νοιάζομαι για την υγεία μου». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 13 Νομούς της χώρας, από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011. Οι νομοί που θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα είναι: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Αττική, Αχαΐα, Άργος, Τρίπολη, Μεσσηνία, Λακωνία.
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας των κατοίκων, που βρίσκονται σε περιοχές όπου η πρόσβαση στην ενημέρωση και σε Υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εύκολη ή συνυπάρχουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Νοσηλεύτριες, Επισκέπτριες Υγείας του ΕΕΣ, Εθελοντές Γιατρούς και Εθελοντές Νοσηλευτικής του ΕΕΣ και περιλαμβάνει:

Α. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων, την ατομική υγιεινή και τη γνωριμία με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Δ. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Ερρίκος Ντυνάν».
Οι προληπτικοί έλεγχοι περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Παιδιατρική εξέταση
Έλεγχο βιβλιαρίων υγείας για παραλήψεις εμβολιασμών
Έλεγχο σωματικής ανάπτυξης ( μέτρηση ύψους – βάρους)
Υπολογισμό Δείκτη Μάζας Σώματος
Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης
Έλεγχο οπτικής οξύτητας
Έλεγχο επιπέδων χοληστερόλης
Στοματολογικό έλεγχος
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ
Ιατρική εξέταση
Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης
Ηλεκτροκαρδιογραφικό έλεγχο
Μέτρηση σακχάρου
Μέτρηση χοληστερόλης
Σπιρομέτρηση
Συμβουλευτική, οδηγίες και ενημέρωση
Το 1ο μέρος του προγράμματος για τον Νομό Τρικάλων ολοκληρώθηκε με την εξέταση 160 μαθητών Δημοτικών Σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές.
Για τον Δήμο Καλαμπάκας επιλέχθηκε το σχολείο Χρυσομηλιάς όπου εξετάστηκαν 28 παιδιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.