Στην Καλαμπάκα μέλη της ορχήστρας του Freien Christlichen Schule Schirgiswalde

0 377

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωριστούν μεταξύ τους τα μέλη της ορχήστρας του Freien Christlichen Schule Schirgiswalde και της Φιλαρμονικής  του Δήμου Μετεώρων ήταν να μιλήσουν τη γλώσσα που ξέρουν καλύτερα και αυτή δεν είναι άλλη από τη μουσική!

Έτσι, το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησαν οι δράσεις στη Μουσική Σχολή του Δήμου Μετεώρων με μουσικά εργαστήρια όπου οι δυο ορχήστρες είχαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί και να μελετήσουν πάνω σε μουσικά θέματα των δύο χωρών.

Το πρωί της Τρίτης οι μαθητές του Freien Christlichen Schule Schirgiswalde         πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μας όπου είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με το Δήμαρχο Μετεώρων  κ. Θοδωρή Αλέκο και τους συνεργάτες του. Ο μαέστρος κ. Matthias Hauschild και οι μαθητές από τη Γερμανία , προσέφεραν δώρα από την πατρίδα τους  στο Δήμαρχο και δέχθηκαν από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Γ. Θώμο ένα αναμνηστικό δώρο για κάθε μέλος της αποστολής.

Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο Τουριστικό Γραφείο του Δήμου όπου οι Γερμανοί μαθητές είχαν την ευκαιρία να πάρουν πληροφορίες για την περιοχή μας.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο οινοποιείο «Λούδα»

Η κυρία Ζαχαρούλα – Γιαβρούτα Λούδα μας υποδέχθηκε όλους με χαρά , ξενάγησε μικρούς και μεγάλους στο αμπέλι και στους χώρους του  οινοποιείου και παράλληλα μας εξήγησε τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού μέχρι και την εμφιάλωση του.

Το απόγευμα της Τρίτης τη σκυτάλη πήραν τα διάφορα είδη της μουσικής της πατρίδας μας. Οι καθηγητές και μαθητές της Σχολής μας ανέλαβαν να παρουσιάσουν την παραδοσιακή μουσική  της πατρίδας μας και την λαϊκή μας μουσική.

Έτσι , ξεκίνησε το απόγευμα με το εργαστήρι παραδοσιακής τα παιδιά του Freien Christlichen Schule Schirgiswalde  είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακή μουσική , να καταλάβουν τις διαφορές αλλά και να παίξουν παραδοσιακά ελληνικά θέματα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ Νεκ. Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια , όλοι οι μαθητές της σχολής μας και τα μέλη της Γερμανικής αποστολής υπό τους ήχους της Λαϊκής Ορχήστρας της Σχολής του Δήμου Μετεώρων κατέκλυσαν το δρόμο μπροστά από τη Σχολή και έστησαν ένα μεγάλο χορό μαθαίνοντας μουσικές φράσεις αλλά και παράλληλα τα  βήματα από το «Συρτάκι».

Η βραδιά έκλεισε με μελέτη πάνω σε θέματα γνωστά των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη , Ζαμπέτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.