Στην Καλαμπάκα μαθητές από Γερμανία, Λιθουανία και Πορτογαλία για το πρόγραμμα Erasmus+

0 550
Υποδοχή μαθητών από διάφορες χώρες όπως τη Γερμανία, τη Λιθουανία, και την Πορτογαλία έγινε σήμερα το πρωί στις 09:00 στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη της πόλης μας από τα παιδιά και εκπαιδευτικούς του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: ” Working for Europe”.

 

Στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη έγινε ο σχετικός χαιρετισμός με τους μαθητές του Γυμνασίου που συμμετέχουν να παρουσιάζουν Ελλληνικούς παραδοσιακούς χορούς και στην συνέχεια να γίνονται όλοι μια παρέα!

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα δεύτερο καλωσόρισμα στην είσοδο του 2ου  Γυμνασίου Καλαμπάκας.
Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: Γερμανία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Έχουν προηγηθεί τρεις συναντήσεις: στην Πορτογαλία (μόνο καθηγητές), Λιθουανία (μαθητές και καθηγητές), στην Γερμανία (μαθητές και καθηγητές) και αυτή στην πόλη μας είναι η τέταρτη συνάντηση και θα διαρκέσει από σήμερα 4 Νοεμβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου 2019.
Το θέμα που θα αναπτυχθεί στην συνάντηση αυτή θα είναι σχετικό με τα επαγγέλματα των γονιών των μαθητών μας. Στις προηγούμενες συναντήσεις εξετάστηκαν τα επαγγέλματα των παππούδων τους. Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει τον Μάρτιο του 2019 στην Πορτογαλία οι μαθητές θα εκθέσουν τις απόψεις τους για το “Πώς η τεχνολογία βοήθησε στην εξέλιξη των επαγγελμάτων”.
Να σημειώσουμε πως παιδιά του προγράμματος φιλοξενούνται σε σπίτια συμπολιτών μας, των οποίων τα παιδιά είναι μαθητές του Γυμνασίου.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.