Σταϊκούρας: Δεν ωραιοποιώ τις καταστάσεις – Η χώρα θα είναι σε βαθιά ύφεση

0 384

Στο WEB TV του TheCaller παραχώρησε συνέντευξη ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας 

O υπουργός ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επειδή η επιχείρηση στην οποία απασχολούνται θα λάβουν το επίδομα των 800 ή αναλογικά των 640 ευρώ περί τα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου. Για τις επιχειρήσεις ωστόσο που έκλεισαν από μόνες τους και έθεσαν το προσωπικό τους σε αναστολή θα προηγηθούν οι σχετικοί έλεγχοι και το επίδομα θα καταβληθεί εντός του Δεκεμβρίου. Διευκρίνισε ότι πιθανή παράταση του lockdown  σημαίνει και παράταση στην αναστολή εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων είπε πως ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει απόφαση για παράταση της καταβολής του από τους εργοδότες σχολίασε πως δεν γνωρίζει την δυναμική της οικονομίας και τί θα γίνει σε δύο εβδομάδες καθώς όλα βρίσκονται σε ευθεία συνάρτηση με την εξέλιξη της πανδημίας.

Για τα τέλη κυκλοφορίας είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα σταλούν οι ειδοποιήσεις από την ΑΑΔΕ και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να υπάρξει παράταση στην καταβολή τους ενδεχομένως και μεγαλύτερη της συνήθους, συναρτώντας την σχετική απόφαση με την πορεία του κορονοΪού και την κατάσταση της χώρας.

thecaller.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.