Στα Τρίκαλα ο Φίλλιπος Πετσάλνικος την Παρασκευή για την έκθεση από την ιστορική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου

Την Παρασκευή 27 Μαίου, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Ανάντι, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος

0 114

Την Παρασκευή 27 Μαίου, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Ανάντι, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος

Την Παρασκευή 27 Μαίου, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Ανάντι, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος  θα δώσει συνέντευξη με αφορμή την παρουσίαση της Έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Ιουνίου στα Τρίκαλα.

Η Έκθεση περιλαμβάνει υλικό από την ιστορική διαδρομή του Ανδρέα Παπανδρέου.

Λίγα λόγια την Έκθεση

Η Έκθεση ιστορικού υλικού που διοργανώνει το Ίδρυμα ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» θα παρουσιασθεί στα Τρίκαλα από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου.

Η έκθεση θα στεγασθεί στην αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ.

Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, χειρόγραφες επιστολές, αποσπάσματα από ομιλίες των Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου και άλλο ανέκδοτο υλικό που διαμορφώνουν ένα ιστορικό μωσαϊκό μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας και των αγώνων του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και τις αλλαγές μιας χώρας που ταλανίστηκε επί δεκαετίες από την κυριαρχία μιας αυταρχικής συντήρησης.

Στην Έκθεση, ανάμεσα στο πλούσιο ανέκδοτο υλικό, εκτίθενται για πρώτη φορά, αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και αποσπάσματα ομιλιών του Ανδρέα.

Αποσπάσματα ομιλιών του για την οικονομία, την κοινωνία, την αποκέντρωση, την ισότητα, την παιδεία, που αναδεικνύουν το έργο των κυβερνήσεών του και δηλώσεις του για του δημόσιο χρέος.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 8 μμ θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση τα εγκαίνια της Έκθεσης.

Σκοπός της Έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου που εφέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του, είναι να ανακαλέσουν οι παλαιότεροι στη μνήμη τους γεγονότα που σημάδεψαν τον τόπο και που είτε έζησαν οι ίδιοι είτε παρακολούθησαν σε πραγματικό χρόνο και οι νεότεροι να «ανακαλύψουν» μέσα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση, που και αυτή με τον χρόνο εμπλουτίζεται, ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τη σημασία της γνώσης και της ιστορικής μνήμης στην δημιουργία ενός μέλλοντος αντάξιου των αγώνων των Ελλήνων αλλά και των δυνατοτήτων της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα σκοπός της Έκθεσης είναι να θυμίσει την προσφορά και το έργο ενός πολιτικού που έβαλε έντονη την σφραγίδα του στην πρόσφατη ιστορία του τόπου και να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής και συνάμα αποτελεσματικής πρότασης που θα οδηγεί και πάλι στην συγκρότηση μιας προοδευτικής πλειοψηφίας των κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

Είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.