Στα Εγκαίνια του Καθεδρικού Ι.Ν. Αθηνών, ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016,

0 400

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016,

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016,  ο πρώτος Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, για την επαναλειτουργία του Καθεδρικού Ιερού Ναού των Αθηνών.

Στον Εσπερινό, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ενώ παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Πολλοί ήταν και οι Ιεράρχες από την Εκκλησία της Ελλάδος, που συμμετείχαν στο ιστορικό αυτό γεγονός, όπως ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης π. Τρίκκης & Σταγών κ. Αλέξιος, (οι οποίοι διακρίνονται να κάθονται δίπλα-δίπλα), Εκπρόσωποι άλλων Εκκλησιών, Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, καθώς και οι Αρχές των Αθηνών.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους αυτούς που συνέβαλλαν και βοήθησαν, για την αποκατάσταση των ζημιών του Μητροπολιτικού Ναού της Πόλεως των Αθηνών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού.

Βόπης Αναστάσιος

kalabakacity.grmitr1kalabakacity.grmitr4kalabakacity.grmitr12

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.