Στα εγκαίνια της Πανεπιστημιακής Κλινικής Διπλής Διάγνωσης από την Υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Χρίστος Λιάπης

0 310

Την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», εγκαινίασε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Πρόκειται για τη μοναδική Κλινική του είδους της στη χώρα μας και μια από τις λίγες της Ευρώπης. Η Υφυπουργός Υγείας συνεχάρη τον καθηγητή Ψυχιατρικής Γεώργιο Αλεβιζόπουλο και τους συνεργάτες του, καθώς και τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Η απόφαση τουΠρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει την μέριμνα της κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, η κα Ράπτη. Παρόντες στην τελετή ήταν και ο Πρύτανης του Εθνικού και Καπαδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και η Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ Μαρίζα Οικονόμου. Ο Πρόεδρος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, Δρ. Λιάπης υπογράμμισε τη συγκίνησή του, καθώς έχει εργασθεί στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών, την οποία, όπως σχολίασε: «είναι ξεχωριστή χαρά μου να τη βλέπω να μετεξελίσσεται στη νέα της μορφή, υλοποιώντας ένα όνειρο ζωής του Καθηγητή Γιώργου Αλεβιζόπουλου ενός ξεχωριστού Ακαδημαϊκού Δασκάλου και κλινικού ιατρού που με τιμά με την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία του. Η πρώτη Ψυχιατρική Κλινική Διπλής Διάγνωσης είναι πλέον μία πραγματικότητα για τη χώρα, αποτελώντας ένα πολύτιμο βέλος στην εθνική μας φαρέτρα στη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της χρήσης Ψυχοδραστικών ουσιών και της καταπολέμησης των Εξαρτήσεων.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.